Hírek

Teljeskörűen megtisztították a SZOVA munkatársai a Kertész utcát

2024. március 13., 11:33

Teljeskörűen megtisztították a SZOVA munkatársai a Kertész utcát ma délelőtt, ezzel elkezdődött a tavaszi utcatakarítási akció. A következő hetekben a város több pontján is megjelennek a seprőgépek. A közterület-felügyelők a szokásoknak megfelelően lezárják az adott szakaszokat, hogy a takarítók minél alaposabb munkát végezhessenek.

Teljeskörűen megtisztították a SZOVA munkatársai a Kertész utcát

Már kora reggel lezárták a közterület-felügyelők a Kertész utcát, hogy a parkoló autók ne akadályozzák a takarítást, és a seprőgépek hozzáférjenek a szegélyek melletti részekhez is.

A lakók jelezték, hogy ráférne egy alapos tisztítás az utcára. Ezzel kezdődött meg az idei tavaszi nagytakarítás Szombathelyen. A komplex akció három éve indult, a városgazdálkodási cégek szervezetten tisztítanak meg egy-egy utcát a városban. Ezúttal is kézi erővel és gépekkel dolgoztak.

Ilyenkor nem csak a port, a szemetet és a lehullott leveleket söprik össze, de a csatornákat is átmossák. Több hónapos, éves szennyeződést távolítanak el a lefolyókból. A seprőautók ütemterv szerint mindennap dolgoznak a város utcáin, a komplex takarítási akciók ezt a munkát egészítik ki. Idén csaknem 40 millió forinttal többet fordít az önkormányzat köztisztaságra.

Horváth Soma - alpolgármester, önkormányzati képviselő

"Itt most a Kertész utcával kezdtük meg a tavaszi, kora nyári utcatakarítási akciót. Az önkormányzat megrendelésére városszerte leszek ilyen takarítások. A következő napokban a március 15-i események helyszínein végzünk el hasonlót takarítást, de jövő héten a kórház környékén, a Kőrösi Csoma Sándor utcában, a Szent Flórián körúton is megjelennek a gépek."

Áprilisban, amikor már jobb idő lesz, elkezdik az útburkolati jelek, zebrák, parkolók újrafestését is.