MNB
MNB - 2

Hírek

Telt ház a karnevál idején

2016. augusztus 24., 13:04

Telt házra készülnek a szombathelyi hotelek és panziók a karneváli hétvégén, sok helyen már hónapokkal ezelőtt elfogytak a szobák. A rendezvényre érkezők a Tourinform irodájában kérhetnek naprakész információt arról, hogy hol akad még egy-egy kiadó szállás.

Telt ház a karnevál idején

Vetik az ágyakat, takarítanak - már a karneváli vendégeket várják ebben a szombathelyi hotelben, de a többi szálloda is telt házra készül a következő napokban. Itt már tavasszal elfogytak a helyek, 37 szobájukban több mint 70 vendéget szállásolnak el. Telefonon és emailben még most is akadnak érdeklődők, hiába.

Terdik Judit - szállodavezető, Garda Hotel
“Két-három éjszakára foglalnak a vendégek. Csoportosan jönnek, van, aki osztálytalálkozót is szervez a karnevál idejére, összekapcsolja a két rendezvényt, illetve van egy kisebb esküvős csoportunk is. Tehát összetett a vendégek létszáma.”

A belvároshoz közeli hotelekben, kollégiumokban, panziókban és magánszállásokon foglal ágyat az árusok és a fellépők többsége is, így a Tourinform iroda a még üres helyek mellett már csak Szombathely környéki szobákat tud kiajánlani. Igyekeznek minden ide érkező számára megoldást találni, akár az utolsó pillanatban is.

Szakál Gabriella Lilla - irodavezető, Tourinform Iroda
“A szálláshelyekkel folyamatos kapcsolattartásban vagyunk. Több olyan visszajelzés is érkezett már egy-két hónappal ezelőtt, hogy telt házasak ezek a helyek. Mi év elején már felhívjuk a vendégek figyelmét, amikor érdeklődnek a karnevál időpontjáról, hogy időben tessenek szállást foglalni, hiszen nagyon hamar elfogynak a helyek.”

Az iroda a karnevál ideje alatt meghosszabbított nyitva tartással üzemel, amire a korábbi tapasztalatok szerint szükség is van.