MNB
MNB - 2

Hírek

Telt ház előtt mutatták be a Szép nyári nap című musicalt az Iseumi Játékokon

2019. július 29., 14:29

A bizonytalan időjárás miatt szombat helyett vasárnap rendezték meg az előadást, és nem az Iseum, hanem az AGORA sportház volt a helyszín. A zenés-táncos produkció a 70-es évek építőtáborait idézte meg, miközben felcsendültek a legnépszerűbb Neoton-slágerek.

Telt ház előtt mutatták be a Szép nyári nap című musicalt az Iseumi Játékokon

"Egyszerű ... nálad."

1973-at írunk, középiskolások indulnak építőtáborba a jugoszláv határhoz egy paradicsomfeldolgozó üzembe. A hajnali kelés után ugyan dolgozni kell, de a szabad délutánok és esték már a közös bulizásról és a szerelemről szólnak. A nosztalgikus hangulatot keltő, fiatalos darabot a zalaegerszegi Kvártélyház társulata mutatta be.

Tompagábor Kornél - rendező
"Megidézzük azt, ami az oral historyban működik, a 80-as évek, az építőtábor, hogy milyen volt ez a kor, amikor a kommunizmus az élet ütőerén tartotta az ujját, emellett szólnak a Neoton-dalok, megidézzük az építőtábort, a szerelmek, a kapcsolatok."

A hatalom árnyéka rávetül a fiatalokra, Pétert 56-os disszidens apja miatt nem veszik fel az egyetemre, és rendszeresen jelentést kap róla az államvédelem. Szökni akar, de Juli iránt érzett szerelme mégis itt tartaná.

"Minden nyár...szél."

Az intrikus, nagyszájú Ria szerepében a szombathelyi Foki Veronikát láthatta a közönség.

Foki Veronika - színész
"Tavaly is benne voltam az előadásban, de egy másik szerepet játszottam, és idén ugrottam Ria szerepébe, Szombathelyen játszani mindig ajándék, mert hogy ritkán van erre alkalom."

"De nem baj, a táborban majd minden elrendeződik köztünk, lelkileg is meg fizikailag is."

Az eső miatt a szombatra tervezett előadást vasárnap tartották meg, az Iseum helyett a sportházban.

Kiss Barna - igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
"Az által, hogy nem szabadtéren, hanem beltéren fog megrendeződni, bizonyos technikai dolgok könnyebben megvalósulnak, a nyár illatát persze nem lehet majd érezni a levegőben, de ez most sajnos így sikerült, remélem a produkció ez által nem veszít majd az értékéből."

A produkciót 760 néző előtt játszották.

Zentai Gabriella
"Június végén néztem ki körülbelül, láttuk már ezt a darabot Budapesten az Operettszínházban, és nagyon tetszett, ezért gondoltam, hogy megnézzük ismét."

"Nyár van, épp olyan meleg nyár van."

Korcsmáros György és Böhm György musicaljében 27 Neoton-sláger hangzik el. A színészek végigénekelték és táncolták a jó hangulatú előadást. Az Iseumi Játékok záróelőadása kedden este lesz, Miklósa Erika és Fekete-Kovács Kornél Másképp című közös produkciójában dessz-szel vegyített opera- és operettslágerek hangoznak el.