Hírek

Természettudományos labort avattak a Kanizsai Gimnáziumban

2013. november 13., 17:56

Az új labor a gimnazisták és az általános iskolások oktatását segíti. A projekt 620 millió forintból, uniós támogatással valósult meg.

Természettudományos labort avattak a Kanizsai Gimnáziumban

Örülök hogy az önkormányzat és az iskola pályázott, örülök, hogy meg is nyertük, és örülök, hogy ebből olyan fejlesztésekre nyílik lehetőség, amelyekkel a kanizsai Dorottya Gimnázium a természettudományos képzés egyik szombathelyi központjává válik.

Az Öveges program segítségével létrehozott új labor egyedülálló lehetőségeket kínál a tanároknak, diákoknak egyaránt. Egyszerre szolgálja a biológia, a kémia, a fizika és a földrajz szemléletes, gyakorlati oktatását.

Pintér Róbert, projektmenedzser
Itt az elektronikai mikroszkópoktól elkezdve a genetikai mikroszkópig, az EKG készüléktől a lombikokon át a víz desztillátorig -szinte felsorolni is lehetetlen mindazt az eszközt, amit a laborba beszereztünk.

A labor felszereléséhez emellett hozzátartoznak a legkorszerűbb infokommunikációs eszközök. Interaktív tábla és kamerarendszer is segíti a munkát. Mindez azonban nem pusztán a gimnazisták oktatását szolgálja – hanem a pályázatban résztvevő 12 általános iskola diákjainak ismeretszerzését is.

Módos Tibor, igazgató, Kanizsai Dorottya Gimnázium
Az elkövetkező egy évben ők több mint 360 órát fognak eltölteni ennek a labornak a keretein belül.Tanulókísérletekkel illetve olyan demonstrációs kísérletekkel, amikre egyébként az iskolájukban nem volna módjuk és lehetőségük.

A megnyitó zárásaként sikerült elvégezni az első kémiai kísérletet is, amelyben Szombathely polgármesterének és az alumínium jód reakciónak köszönhetően felszállt az új labor első füstje.