Hírek

Területfejlesztési workshop

2015. április 14., 20:45

A 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési ciklus pályázataival kapcsolatban adtak tájékoztatást a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodájának munkatársai egy területi worshopon. Az iroda célja, hogy az önkormányzatok a lehető legjobban kiaknázzák a következő öt év fejlesztési lehetőségeit.

Területfejlesztési workshop

Az elmúlt években többszáz millió forint európai uniós támogatás érkezett Szombathelyre. Így újulhatott meg többek között az evangélikus templom és elkészült az Óperint utcai körforgalom. Az Integrált Városfejlesztési Stratégia egyes elemeire száz százalékos támogatottság mellett több mint 410 millió forint jutott. A program harmadik felvonásában megszépül a Csónakázó-tó környéke, köszönhetően a több mint 730 millió forint uniós forrásnak. Az Önkormányzati Koordinációs Iroda figyelemmel kíséri az önkormányzati szektor folyamatban lévő fejlesztéseit, és szakmai segítséget nyújt a tervezett beruházások megvalósításához. Ennek jegyében szerveztek Budapest  és Székesfehérvár után harmadikként Szombathelyen területi workshopot.

Puskás Tivadar, polgármester
"Mindenkinek, aki dolgozik annak segítségre van szüksége, és hogyha mi ebben segítséget kapunk, akkor nyilvánvalóan jobban tudunk dolgozni."

Szombathelyen már kidolgozás alatt van a városfejlesztési stratégia negyedik üteme, amelynek része lehet többek között a sportliget megújulása is. Az önkormányzati állatitkárság egyik legfontosabb feladata segíteni az önkormányzatok Európai Uniós pályázatokhoz kötődő munkáját a tervezéstől egészen a végrehajtásig és a pályázati elszámolásig a 2014-2020-as időszakban.

Farkasné Gasparics Emese, helyettes államtitkár,Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkárság
"Ennek a célkitűzésnek szeretnénk eleget tenni akkor amikor ezt a területi workshopot lebonyolítjuk mégpedig azért hogy az önkormányzatok végre valóban nyertesei és ne egy kényszerű alkalmazásban megvalósuló résztvevői legyenek."

A plenáris előadásokat követően a workshop résztvevői csoportmunkában vitathatták meg az idei évhez kapcsolódó témákat, illetve a fejlesztési ciklus lehetőségeinek és kihívásainak részleteit.