Hírek

Terv szerint haladnak az Iseumi Szabadtéri Játékok előkészületei

2014. július 23., 17:51

Erről számoltak be szerdai sajtótájékoztatójukon a szervezők. Már javában zajlanak a próbák: a Traviata színészgárdája Budapesten készül, a Rómeó és Júlia zenés előadása itt Szombathelyen formálódik. Jövő pénteken tartják az első bemutatót.

Terv szerint haladnak az Iseumi Szabadtéri Játékok előkészületei

Óriási siker volt tavaly az Aida és a Jézus Krisztus Szupersztár az Iseumi Szabadtéri Játékokon. Idén is hasonlóan népszerű darabokat válaszottak a szervezők.

Silló Sándor és csapata Szombathelyen próbálja Shakespeare klasszikus szerelmi történetének rendhagyó feldolgozását. Éppen a báli jelenetet táncolják.

A kollázs-jellegű, lendületes show azokból a zeneművekből áll össze, amelyek valaha ebben a témában íródtak - a West Side Storytól Csajkovszkijig.

Silló Sándor - rendező
"Érdekes trükkel fognak műfajt váltani a Júliák és Rómeók, hiszen az opera részeket operisták fogják énekelni, a prózai részeket meg prózai szereplők, ebből lesz egy furcsa játék, egy kaleidoszkóp szerű csiki-csuki."

Az egyik Rómeót Kocsis Dénes, az Operettszínház ifjú tehetsége játssza.

Kocsis Dénes - színész
"Shakespeare-szövegeket használunk, és nagyon sok próza van - a musicalekben inkább énekelünk - nagy kihívás ez nekem, és tetszik, hogy másik oldaláról közelíthetem meg ezt a szerepet."

Élmény mindenkinek! ezzel a címmel hirdetnek rendhagyó programot idén a szervezők, hogy azok is láthassák az előadásokat, akik nem tudják előteremteni a jegyre valót.

Mérei Tamás - igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
"Aki viszont megteheti, hogy egy jeggyel többet vásároljon, mint neki szüksége van rá, az megtehesse, aki pedig rászorult, és nem teheti meg, és nem engedheti meg magának, ő pedig megkaphatja. Szombathely a segítés városa, tetszik ez a gondolat, és ily módon is szeretnénk tartalommal megtölteni."

A Király utca idén is Iseum-utcává alakul: a Fő tértől a nagyszállóig szinte minden üzletben kapható lesz a játékokhoz kapcsolódó termék, legyen az fagyi, menü vagy koktél.