Hírek

Tessék engem megmenteni!

2012. március 08., 17:39

Ez a címe a Mesebolt Bábszínház legújabb előadásának, amelyet vasárnap délelőtt mutatnak be a nagyközönség előtt. Paul Maar meséjéhez Sinkó Szabina tervező és Bartal Kiss Rita rendező álmodott varázslatos színpadi világot. Ma elsőként  óvodások láthatták a darabot bérletes előadás keretében.

Tessék engem megmenteni!

A történet szerint egy hercegnő sehogy sem talál magának férjet, ezért úgy dönt, elraboltatja magát egy szörnnyel, hogy aztán megmentőjével  élete végéig boldog lehessen. Egy étkezőasztalon születik meg a mese, melyben a szereplők pillanatok alatt varázsolnak süteményből bárányt, tányérokból lépcsőket.

Bartal Kiss Rita rendező
"Próbáltuk ezt úgy bábszínházra adoptálni - hiszen ez egy gyermekszínházra, tehát élő színészekre adoptált, írt történet - hogy a bábnak az eszközeit egy kicsit összehozzuk, ezért lett egy kicsit délutáni teadélutános játék kitalálva."

A darabban résztvevő színészek mind főszereplői a történetnek, 5 héten át készültek a bemutatóra. A bábok különféle technikákkal készültek, megjelenésük mellett viselkedésük is vicessé teszi őket.

"Menjen a kosárhoz! - Nem a kosárhoz. - Ó!"

A színészek a kezdetektől élvezték a próbafolyamatot.

Kovács Bálint
"A Rita úgy jött, hogy tudta mit akar látni, hogy milyen legyen a világa, nagyon felkészült volt az elején. Az író életével is foglalkoztunk egy kicsit, abba is beleláttunk, a szövegkönyv is teljesen kész volt."

A produkció teljesen lenyűgözte az óvodásokat. A darabot 3 éves kortól ajánlják a készítők. A hivatalos bemutató vasárnap délelőtt lesz az MMIK színháztermében.