MNB - 2
MNB

Hírek

Tettenérés

2013. október 24., 17:40

Elkapták azt a szombathelyi betörőpárost, akik október ótal italboltokat, éttermeket, irodaházakat fosztogattak. A rendőrök akkor érték őket tetten, amikor telepakolt zsákokkal távozni akartak az egyik helyszínről. A többszörösen büntetett 50 és 34 éves férfiakat a Szombathelyi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Tettenérés

Szombathelyen az elmúlt években nem volt jellemző a betöréses lopás, az utóbbi hetekben viszont 11 bejelentés is érkezett a rendőrségre.

Gulyás Ferenc rendőrkapitány, Szombathelyi Rendőrkapitányság
Itt a zsákmány a fagyasztott húsoktól a különböző műszaki cikkekig terjedt. A bűnügyi osztályon dolgozó kollégák voltak, akik tettenéréssel fogták el az elkövetőket.

A szombathelyi nyomozók az első bejelentések után gyalogos portyákat szerveztek a városban, azokat a területeket figyelték, ahol jellemzően több betörés is történt. A Zanati és a Pálya utca sarkán különös zajok szűrődtek ki egy irodaházból.

Balogh Gábor bűnügyi osztályvezető, Szombathelyi Rendőrkapitányság
Kb. fél óra megfigyelés után két zsákokkal megpakolt emberke jelent meg a kijáratnál, ahol a kollégák már várták őket.

Az 50 és a 34 éves betörők kezén azonnal kattant a bilincs. A rendőrök megtalálták náluk az elkövetéshez használt eszközöket is.

Balogh Gábor bűnügyi osztályvezető, Szombathelyi Rendőrkapitányság
Feszítővasakkal, csavarhúzókkal dolgoztak, ajtókat, ablakokat feszítettek fel, így jutottak be az elkövetés helyszínére, ahonnan aztán mindent elvittek. - 10.48 amit éppen feltaláltak, és amiről úgy gondolták, hogy a későbbiek során azt értékesíteni tudják.

A két férfit egyelőre 11 betöréssel gyanúsítják, de várhatóan még több bűncselekmény is a számlájukra írható. Irodákból, éttermekből, vidéki italboltból, de még méteráru szaküzletből, és zenekari próbateremből is loptak a betörők. Az okozott kár több millió forint, a házkutatások alkalmával viszont az eltulajdonított értékek csaknem felét megtalálták a rendőrök. Néhány tárgy tulajdonosát még keresi a rendőrség.