MNB
MNB - 2

Hírek

Tiltakozik a HTOE Lovass Tibor leváltása ellen

2019. március 01., 19:13

Közleményben tiltakozik a Helyi Televíziók Országos Egyesülete a Szombathelyi Médiacentrum ügyvezető igazgatójának azonnali hatállyal történt leváltása ellen. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatukban többek közt az alábbiakat írják.

"Lovass Tibornak Szombathely város közgyűlésén nem adtak lehetőséget, hogy megvédje a szerkesztőséget a támadásoktól, nem tudta ismertetni a Médiacentrum eredményeit, nem kérték, hogy beszéljen céljaikról. Az újonnan kinevezett ügyvezetőt pályázat, a szakmai, pénzügyi elképzelések ismertetése nélkül bízták meg a Szombathelyi Médiacentrum vezetésével. Egyetlen bizottság sem hallgatta meg arról, milyen tapasztalatai vannak egy helyi televízió irányításában, s egyáltalán milyen tervei lennének."

A nyilatkozat hangsúlyozza: Lovass Tibor az egyik legelismertebb helyi televíziós szakember Magyarországon. Ő alapította a Savaria Filmszemlét, szakmaisága és a nézők iránt tanúsított tisztelete nem képezheti vita tárgyát. Az Egyesület arra kéri a város közgyűlését, hogy az igazgató leváltásáról hozott döntését a következő ülésén vonja vissza.