Hírek

Tiltakozik az MSZP a középiskolák összevonása ellen

2011. május 18., 13:25
Tiltakozik az MSZP a szombathelyi középiskolák összevonása ellen, és felszólítják a városvezetést, vonja vissza az erről szóló előterjesztést - ezt Ipkovich György, a párt szombathelyi szervezetének elnöke jelentette be sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta: támogatják a diákok és tanárok harcát az elhibázott terv ellen.
Tiltakozik az MSZP a középiskolák összevonása ellen

Szombathely igazi iskolaváros lett az elmúlt években, amire büszkék lehetünk, ezt a státuszt veszélyezteti az átszervezés - kezdte tájékoztatóját Ipkovich György. Az MSZP városi elnöke kifejtette: elhibázott lépés a körülmények ismerete nélkül iskola összevonásokba kezdeni.


Dr. Ipkovich György - elnök, MSZP Szombathelyi Szervezete
"A kormányzati oktatási stratégia illetve önkormányzati feladatmegosztás pontos ismerete nélkül tilos átszervezni az oktatási rendszert."
 
A politikus hangsúlyozta: a középfokú oktatás nem függ a demográfiai mutatóktól, a városban a középiskolások 60 százaléka nem szombathelyi, így okafogyott arra hivatkozni, hogy nincs elég gyerek. Szerinte a művészeti oktatás átadása annak megszűnésével egyenlő, hiszen a megyének nincs forrása a működtetéséhez. A középfokú egészségügyi képzést pedig erősíteni, nem elsorvasztani kellene, mert van a városban szakirányú felsőoktatás. Ipkovich György azt is elmondta: nem kidobott pénz az oktatásra fordított évi 3-4 milliárd forint, hanem hosszútávú befektetés, és ezt a jelenlegi városvezetésnek is látnia kell. Az MSZP az előterjesztés visszavonására szólít fel, és támogatja a tanárok, diákok tiltakozó akcióját.