Hírek

Tispol ellenőrzések

2018. május 14., 14:17

Nemzetközi sebességellenőrzést végez a rendőrség kedd reggelig. A 24 órás akció helyszíneit a lakosság segítségével határozták meg.

Tispol ellenőrzések

“Ez idáig gyorshajtó nem volt ezen az útszakaszon.”

Hétfőn délelőtt a Kárpáti Kelemen utcában mértek a rendőrök a TISPOL összeurópai sebességellenőrző akció keretében. Az itt élők kérték, hogy ide is szervezzenek mérést - állítólag gyakori a gyorshajtás, főként a késő délutáni órákban.

László Péter - osztályvezető, Közlekedésrendészeti Osztály
“Ezeken a helyszíneken 2-3 órás váltásban vannak kint kollégáim, ők folyamatosan cserélődnek. És bízunk benne, hogy a közlekedésben részt vevők betartják a közlekedési szabályokat, azt tudom elmondani, hogy tapasztalataink alapján betartják a közlekedési szabálykat a közlekedők.”

Túl sok a gyorshajtással összefüggő baleset Söptén is. Barki László ezt szeretné megakadályozni - ezért kapcsolódott be a sebességméréssel érintett helyszínek kijelölésének folyamatába. Már több súlyos balesetnek is tanúja volt a Szombathelyhez közeli településen.

Barki László
“Bátorkodtam több helyszínt javasolni a rendőrségnek, egy lakóhelyemet és egy szombathelyi helyszínt is, lakóhelyemet mert ott vagyok illetékes, meg az a 8639-es számú út híres a gyorshajtóiról. Egyenes útszakasz, nem tartják be a 90-et, lakott területen az 50 km-es korlátozást.”

Összesen 37 lakott területen belüli és kívüli szakaszon mér a rendőrség a 24 órás TISPOL Speed Maraton keretében.