MNB
MNB - 2

Hírek

Tiszta lappal kezdheti a 2012-2013-as szezont a Falco

2012. június 28., 19:28

A klub az önkormányzat segítségének köszönhetően az összes tartozását rendezni tudja. Ugyanakkor rossz hír a Sugár útiak háza tájáról, hogy a válogatott Szabó Zsolt távozik a sárga-feketéktől. A Falco-SZOVA-KC az Aréna Savariában tartott sajtótájékoztatót.

Tiszta lappal kezdheti a 2012-2013-as szezont a Falco

Lazáry Viktor alpolgármester, Gráczer  György ügyvezető valamint Bencze Tamás vezetőedző tájékoztatta a média képviselőit. Az első bejelentés a klub gazdálkodásával volt kapcsolatos, melyből kiderült, hogy a sárga-feketék tiszta lappal vághatnak neki a 2012-2013-as szezonnak.

Gráczer György ügyvezető, Falco-SZOVA KC
Köszönhetően a múlt csütörtöki döntésnek, melyet Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése hozott, s melyben plusz támogatást bíztosított a Falcónak, a bajnokság elején nem tervezett bajnoki második hely, azaz ezüstérem prémiumát a játékosok felé tudjuk rendezni.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Falco és Szabó Zsolt közös megegyezéssel felbontotta azt a szerződést, mely még egy szezon erejéig a szombathelyiekhez kötötte volna a válogatott kosárlabdázót. Az erőcsatár  más klubban folytatja pályafutását, azt azonban még nem tudni, hogy hazai avagy külföldi egyletről van szó.  Szabó helyére minden bizonnyal légióst kell igazolnia a vasi egyletnek.

Bencze Tamás vezetőedző,  Falco-SZOVA KC
Igazából megvan a keretösszeg rájuk és most már háromról beszélünk, mert a Szöszi távozásával a négyes posztra is nagy valószínűséggel külföldit kell találnunk. Ha csak valami nagyon nagy szerencsénk nem lesz. De nem úgy néz ki, hogy valamelyik csapatból ilyen szintű magyar játékos el akarna menni.

Szabó Zsolt távozása mellett már kész  tény, hogy Harazin Tamás, Szanati Mátyás, Will Tamás, Simon László és Jarosevits Róbert marad a Falcóban. A csapatkapitány Kálmán László  könyökét július elején műtik meg, ő majd azt követően dönti el, hogy bevállal-e még egy szezont sárga-feketében.