Hírek

Tisztújítás az MSZP-ben

2011. február 03., 17:25
Ipkovich Györgyöt választotta elnökké a Magyar Szocialista Párt Szombathelyi Szervezete a tegnapi tisztújító közgyűlésen. Az alelnöki tisztséget Gyebrovszki János, Horváth Attila és Oroszvári Péter tölti be. Az új vezetők ma sajtótájékoztatón számoltak be a párt terveiről, céljairól.
Tisztújítás az MSZP-ben

Véget ért a választások óta tartó útkeresés - kezdte a tájékoztatót Ipkovich György. Céljuk a pártba vetett bizalom visszaállítása, és a baloldal megújítása - tette hozzá.

Dr. Ipkovich György - elnök, MSZP Szombathelyi Szervezete
"Viszonylag szívós és hosszú munkafolyamatot kell megkezdeni, hogy egy olyan politikai erő jöjjön létre városi és országos szinten, ami alkalmas lehet a jelenlegi vezetés időbeni leváltására."

A tisztújító közgyűlésen kilenctagú elnökséget választottak, melyben helyet kaptak az MSZP városi, megyei és országos politikusai. Ez széleskörű összefogást tükröz - hangsúlyozta a Ipkovich György, hozzátéve: azért vállalta megbizatást, mert jelezni szeretné, hogy nincs még veszve a baloldal. Horváth Attila - aki korábban a szombathelyi szervezet elnöke volt - elmondta: azért nem jelöltette magát újra, mert úgy gondolta, Ipkovich György jobban el tudja majd látni az elnöki teendőket. Gyebrovszki János arról beszélt, hogy az MSZP-nek hatékonyabbá kell válnia, és szélesítenie kell társadalmi kapcsolatait, főleg a vidéki városokban