Hírek

Tíz különleges előadással készül az évadra a Weöres Sándor Színház

2018. augusztus 23., 20:12

Ezek között komoly és humoros darabok éppúgy vannak, mint klasszikus és kortárs művek. A társulathoz új tagok is érkeztek.

Tíz különleges előadással készül az évadra a Weöres Sándor Színház

“Egy városnak szüksége van színtársulatra, mert értéket hordoz” - a többi között ezzel a gondolattal üdvözölte Puskás Tivadar polgármester az évadnyitót. Ebben a szezonban tíz új darabot mutatnak be a közönségnek - lesz köztük vígjáték, dráma, kortárs; köztük számos kihívást jelentő előadás is.

Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
“Most a szezon úgy kezdődik, hogy Mohácsi János rendezi a Revizort, mindenki ismeri, nagyon fontos, hogy a színház bemutassa, van az Euripidész Médeiája, ami tulajdonképpen Németh Juditnak lesz jutalomjátéka, érdekesség, hogy egy magának már elég jó nevet szerzett filmrendező fogja Shakespeare Titus Antonicusát rendezni, Nagy Cili egy vígjátékot rendez, Acélmagnóliák címmel, aztán utána jön egy nagy vállalkozás, Rédly Attila csinál egy Három nővért, ami mindig izgalmas kihívás a színháznak, ezzel párhuzamosan megy egy Terror című darab, amit én rendezek.”

Ez kortárs mű, egy öngyilkos merénylőről szól, aki egy repülőgéppel, rajta 160 utassal akar belerepülni egy stadionba.

Az évadnyitón a színház új tagjaról is szóltak. Az erdélyi művész, Antal D. Csaba már a színház megalakulásakor kacérkodott a gondolattal, hogy itt dolgozzon.

Antal D. Csaba - színész, Weöres Sándor Színház
“Lám, tíz év késéssel, de itt vagyok, és nagyon örülök is ennek, hiszen az elmúlt években végigkövettem az évadjaikat, és nagyon izgalmas előadások születnek itt Szombathelyen, ez volt az egyik nyomós ok, amiért ide jöttem. Idén fogok játszani a Médeiában, a Titus Antonicusban, illetve játsz’tam már a karneválszínház keretén belül.”

A színművészeti egyetemről most érkezett Nagybakonyi Boglárka, őt már láthatták a szombathelyiek a Weöres Sándor Színház színpadán.

Nagybakonyi Boglárka - színész, Weöres Sándor Színház
“Én a Sztárcsinálókban mutatkoztam be itt Szombathelyen, ahol Ulrika szerepét játszottam, és gyakorlatilag ez volt az első szerepem az életemben, amit egy színháznál játszottam, úgyhogy remélem, lesz idén is Sztárcsinálók.”

Nem teljes szezonra, de érkeznek még vendégszereplők a Weöres Sándor Színházba.

Az igazgató, Jordán Tamás a színikritikusok díjátadójáról is beszélt a szünidő végén: elmondta, hogy öt kategóriában jelölték őket, valamint reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az új évad kezdetén, szeptemberben, megkapják a különdíjat “A szombathelyi Weöres Sándor Színház első tíz éves korszakáért.”