Hírek

Tizenhat csapat részvételével rendezték meg hétvégén az első Vállalati Teremlabdarúgó Tornát

2024. január 30., 17:21

Tizenhat csapat részvételével rendezték meg hétvégén az első Vállalati Teremlabdarúgó Tornát az Aréna Savariában. A szombathelyi és környékbeli hivatalok, intézmények, cégek csapatai számára kiírt erőpróbán a Polgármesteri Hivatal hódította el a vándorserleget.

Tizenhat csapat részvételével rendezték meg hétvégén az első Vállalati Teremlabdarúgó Tornát

Nagy sikerrel zajlik évről-évre a városi-városkörnyéki kispályás labdarúgó-bajnokság és a Szilveszter Kupa is. Ugyanakkor a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy minél szélesebb körben biztosítsa a mozgás lehetőségét. Hosszas előkészítést követően valósult meg a Sport és Ifjúsági Irodával karöltve életre hívott Vállalati Labdarúgó Kupa, amely helyi és környékbeli cégek, hivatalok alkalmazottainak nyújtott kikapcsolódási lehetőséget az Aréna Savariában.

Táncsics András - elnök, Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

Tavaly volt egy kósza gondulatunk a Szandi Gabival, Ő a közvetlen kollégám a Szabadidősport Szövetségben, hogy egy ilyen vállalati rendezvényt próbáljunk megszervezni. Eljutottunk addig, hogy január 27-én sikerült gyakorlatilag 16 csapatot vendégül látni. Itt 4 négyes csoportban fognak majd lebonyolódni. Gyakorlatilag már vannak továbbjutók. Minden csoportban 2-2 továbbjutó fog majd lenni.

Körmérkőzéseken dőlt el, ki jut tovább, a legjobb nyolc között pedig már egyenes kieséses rendszerben bonyolították a mérkőzéseket. Akadt olyan együttes, amely a stabil védekezésben látta a siker kulcsát, mások a hatékony támadójátékra helyezték a hangsúlyt. A döntőbe a Polgármesteri Hivatal és a TDK csapata jutott be, ahol végül egyetlen gól döntött. Az aranyérmet a Károlyi Ákos és Szandi Gábor vezette ATANÁCS nyerte. A második helyen a TDK, a harmadikon a Paccord, míg a negyediken a Galambos Trans végzett. Az egész napos rendezvény nagy sikert aratott, 150-nél is többen léptek pályára. A szervezők keresik a folytatás lehetőségét.