Hírek

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Játsszunk együtt! Derkovits Kupát

2019. február 08., 15:45

A játékos sportvetélkedőn ezúttal hét óvoda vett részt. Győztest nem hirdettek, minden gyermek díjakkal, ajándékokkal mehetett haza.

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Játsszunk együtt! Derkovits Kupát

Idén is zsúfolásig megtelt a Sugár úti régi sporcsarnok a Játsszunk együtt! elnevezésű sportversenyre, melyen idén a Szűrcsapó, a Mocorgó, a Maros, a Pipitér, a Hétszínvirág, a Szivárvány, valamint a Weöres Sándor óvodák vettek részt. A Derkovits-iskola testnevelés-, illetve alsós munkaközössége által 19. alkalommal megrendezett játékos erőpróba a hagyományoknak megfelelően a csapatok ünnepélyes bevonulásával, majd pedig igazgatói köszöntővel kezdődött.

Reichert Judit - intézményvezető, Derkovits-iskola
“Kisgyermek korban már el kell kezdeni a gyerekekkel a mozgás megszerettetését. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó lehetőség arra, mert itt nem csak mozognak, játszanak, hanem egy kicsit versenyeznek is. és a versenyláz még könnyebbé teszi azt, hogy mozogjanak.”

Szinte valamennyi szombathelyi óvoda rendelkezik már speciális, többfunciós sportpályával, vaklamint  tornaszobával, így a gyerekek rendszeres mozgása bíztosítva van. Ennek köszönhetően szó szerint rangot jelentett a piciknek az, hogy bekerültek az ovijuk tízfős csapatába. Ez pedig a mutatott teljesítményükön is alaposan meglátszott.

Kondics Judit - intézményvezető, Weöres Sándor Óvoda
“Nem kell lasszóval fogni a gyerekeket, hiszen minden gyereke alapban szeret mozogni, szeret játszani. Így van respektje, igen.”

A speciális szabályoknak köszönhetően ugyan minden egyes versenyszámban sorrendet hirdettek a rendezők, ám a viadal végén minden egyes óvodát és részt vevő apróságot győztesnek nyilvánítottak. Így minden gyerkőc boldogan, érmekkel, díjakkal térhetett haza.