Hírek

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a karatézók Sakura Kupáját

2015. február 24., 15:47

A tornán ezúttal 140 sportoló lépett tatamira. A házigazda vasi egyesületek eredményesen szerepeltek, összesen 67 érmet tartottak itthon.

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a karatézók Sakura Kupáját

A 15. alkalommal megrendezetett Sakura Kupán népes mezőny szerepelt. A legfiatalabb versenyzők alig múltak ötévesek, míg a legidősebbek bőven 50 év felett voltak. A rendezvényt Puskás Tivadar polgármester nyitotta meg.

Puskás Tivadar polgármester
“A sport egy olyan tevékenység, amely életkortól függetlenül egészségre nevel bennünket, fegyelemre nevel bennünket, munkára nevel bennünket. Sportolni azt jelenti, hogy összemérni a tudásunkat megfelelően szabályozott körülmények között.”

A rendező Sakura Karate SE mellett a szervezésbe ezúttal az Őrvidék Ház is besegített. A civil szervezetet több cél vezérelte.

Gál Sándor igazgatóhelyettes, Őrvidék Ház
Az Őrvidék Háznak két fontos célja van. Az egyik az utánpótlásnevelés. Ezáltal kapcsolódunk be mi a sport részébe. A másik pedig az, hogy a határontúli magyar közösségeket is bevonjuk az itteni rendezvényekbe, versenyekbe.”

A nemzetközi viadalon négy ország 13 klubja vett részt. A 140 karatéka 54 egyéni, valamint három csapatkategóriában mérte össze a tudását. A vasi egyesületek eredményesen szerepeltek, összesen 17 arany-, 23 ezüst-, valamint 27 bronzérmet tartottak itthon.