Hírek

Több adó folyt be a központi költségvetésbe Vas megyéből 2012-ben, mint a megelőző évben

2013. február 28., 17:16

Tavaly 7000 ellenőrzésen mintegy 3,5 milliárd forint adókülönbözetet állapítottak meg, és 3,1 milliárd forint bírságot szabtak ki.

Több adó folyt be a központi költségvetésbe Vas megyéből 2012-ben, mint a megelőző évben

Eredményes évről számolt be sajtótájékoztatóján a Nemzeti Adó és Vámhivatal regionális főigazgatósága. Vas megyében is több adó folyt be 2012-ben, mint a megelőző esztendőben. Az országos átlagot meghaladóan mértékben növekedtek az áfa, a személyi jövedelemadó és a társadalombiztosítási járulék bevételek.

Király Miklós -  igazgató, megyei adóhivatal
"A megyére vonatkoztatva ez azt jelenti, hogy 83,1 milliárd forint folyt be a költségvetésbe 2012-ben, ez 10 milliárddal több, mint az előző évi. Ez most egy 113 százalékos növekedés, míg az országos átlag 111 százalék volt."

A Vám és Pénzügyőrségnél is bevételnövekedést könyveltek el tavaly. A legjelentősebb bevételi forrás a jövedéki adó és az import áfa volt.

Fekete Attila főigazgató, régiós vám- és pénzügyőrség
"Értelemszerűen...import áfa"

A bűnügyi igazgatóságnak tavaly fele annyi ügye volt, mint korábban, a felderítés érték mégis közel 70 százalékkal nőtt.

Csiszár Csaba bűnügyi igazgató
"A hangsúlyt...17,2 milliárd forintra nőtt"

Az adó, vám és pénzügyőr ellenőrzések célja idén is a közteherviselés kiszélesítése, valamint a szürke és fekete gazdaság méreteinek csökkentése lesz.