Hírek

Több ezren vettek részt idén is a Szentivánéji Vigasságok programjain

2012. június 25., 17:54

Az esti nagykoncertre és tűzijátékra gyűltek össze legtöbben, de már napközben is sokan sétáltak a Csónakázótó környéki helyszíneken.

Több ezren vettek részt idén is a Szentivánéji Vigasságok programjain

Szent Iván éjjele az év legtitokzatosabb éjszakája. A nyári napfordulóhoz kapcsolódó ünnep ősidők óta a fény diadalát hirdeti a sötétség felett, ilyenkor tüzek gyúlnak mindenütt, hogy elűzzék az ártó szellemeket.

A gyerekek a Csótó-szigeten felállított Sárványvárban kalandozhattak. A játék idejére kis királylányokká és királyfikká változtak. Hét próbát kellett teljesíteniük: például hálóval gyűjtötték össze a bájital hozzávalóit és aranytallérok után kutattak.

"A sárkánydobálás, amikor a sárkányt kellett labdával eltalálni."
"Ki kell szedni hét aranytallért."

Aki összegyűjtötte a hét pecsétet, megszelidíthette a sárkányt.

Kiss Andrea - szakágvezető, AGORA
"Olyan játékokat próbáltunk, amiben futni kell, féllábon ugrálni, megkeresni valamit, célbadobni, memóriát használni, amit egyébként is játszanak a gyerekek."

Sokan csónakáztak, vízibicikliztek a tavon, de legtöbben a körhinták, a ringlis és a dodzsem körül gyülekeztek.

Novák Edina - programszervező, AGORA
"Mindig azt szoktam mondani, hogy ez a szombathelyi búcsú. Nincs ebben semmi pejoratív, a településeken a búcsú mindig nagy társasági esemény, amikor barátokkal, ismerősökkel, családtagokkal lehet találkozni."

Nagy volt az érdeklődés az állatvédők pavilonjánál, 13 kidobott kutyus mutatkozott be a leendő gazdiknak. Az egyesület májusban 30 kutyát adott örökbe.

Csollányné Horváth Krisztina - elnök, Fekete István Állatvédő Egyesület
"Egyszerre több helyszínen próbálunk jelen lenni. Ilyenkor a nagyrendezvényeken sokan jönnek hozzánk, sokan adományoznak, és akinél felmerül, hogy kutyust fogadna örökbe, később megkeres minket, és tőlünk fogad örökbe kutyát."

A színpadon fiatal, feltörekvő zenekarok koncerteztek. A kőszegi Santi Ska Tones jamaikai hangulatot varázsolt az Emlékműhöz.

Kelemen Roland - dobos, Santi Ska Tones
"Véletlenül alakult így, végül a ska mellett döntöttünk. Ez az a műfaj, amit viszonylag kevés zenekar játszik."

Különleges játékokat lehetett kipróbálni, a gyerekek pónin lovagolhattak, a büfék pedig késő éjszakáig kínálták a finomságokat.