MNB - 2
MNB

Hírek

Több helyszínen bemutatkoznak a civil szervezetek a Savaria Történelmi Karneválon

2018. augusztus 14., 13:58

Erről és a 150 éves Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület következő programjáról is beszámoltak az augusztusi civil reggelin.

Több helyszínen bemutatkoznak a civil szervezetek a Savaria Történelmi Karneválon

Tavaly már külön színpadot is felállítottak a Civil Korzón, az idén három nap alatt 25 zenés-táncos produkció kap majd itt helyet. Nyolcadik alkalommal gyűlnek össze és mutatkoznak be a civil szervezetek a Savaria Karneválon a Szent Márton utcában.

Nagy Krisztina - programvezető, Vas Megyei Civil Információs Centrum
„Ez egy jó lehetőség arra, hogy tagokat, önkénteseket toborozzanak adományt gyűjtsenek, megmutassák szélesebb, nagyobb körben azokat a tevékenységeket, programokat, rendezvényeket, amelyeket egész évben megvalósítanak és mindenképpen ez egy jó marketinglehetőség emellett számukra.”

A jóság és a jótékonykodás találkozik Szultánia Kávéházában. Az itt befolyt összegből az Aranyhíd oktatási központot támogatják.

Bangó Mária Mira - elnök, Míra Orent Art Kulturális és Jóléti Alapítvány
„Idén már négy helyszínen fog megjelenni az alapítványunk kulturális programmal vagy mint civil szervezet. Fő helyszínünkön, Szultánia Kávéházában vendégül látjuk az Ungarescát, akik csatlakoznak a jótékonysági programunkhoz, vagy pedig a West sidet-ot, aztán a Mare Temporist is megtekinthetik”

Idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A jubileumi rendezvénysorozat részeként a hétvégén a Fő térre várják az érdeklődőket.

Bodorkós-Gelencsér Júlia – gazdasági vezető, Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
„Kétnapos a rendezvénysorozat, ahova Kőszeg és környéki, megyei, illetve külföldi tűzoltócsapatokat is hívtunk meg. És a program keretein belül lesznek tűzoltó bemutatók, tűzoltó vetélkedők, mentési bemutatók”

Szombaton reggel tűzoltóverseny, vasárnap a csapatok felvonulása nyitja a programot. Délutánonként tűzoltó- és tábori olimpia, valamint habparty várja a gyermekeket. A rendezvényt utcabál és a tüzes lányok műsora zárja.