Hírek

Több iskolában is pénteken tartották a végzősök ballagását

2024. május 03., 14:50

Több iskolában is pénteken tartották a végzősök ballagását. A Kanizsai Dorottya Gimnáziumban 131-en vettek búcsút iskolájuktól. A diákok hétfőtől már az érettségin adnak számot tudásukról.

Több iskolában is pénteken tartották a végzősök ballagását

“Ez út hazámba visszavisz.”

Virágokkal díszített folyosókon és tantermekben vonultak a Kanizsai Dorottya Gimnázium végzősei pénteken délelőtt. Az esős időjárás miatt ezúttal az iskola falain belül ballagott a diáksereg. Útba ejtették a tanári szobát és igazgatói irodát is. Idén négy osztály 131 tanulója köszön el tanáraitól és az iskolatársaktól. Az elmúlt években szoros barátságok szövődtek és a gyerekek felnőtté váltak.

Pálmay Panna - tanuló, Kanizsai Dorottya Gimnázium

A boldogság és a szomorúság ambivalenciája jellemzi szerintem ezt a pillanatot, mert nyilván egy jó és következő út vár ránk, de mégis elhagyjuk ezt, amitől rengeteget kaptunk.

Hütter Rebeka Patrícia - tanuló, Kanizsai Dorottya Gimnázium

Én személy szerint öt évig jártam ide, hiszen a kéttannyelvű képzésre jártam és nagyon pozitívan fogok visszatekinteni erre az öt évre, hiszen nagyon sok élménnyel gazdagodhattam és nagyon jó barátokat is tudtam szerezni.

A végzősök a tornateremben sorakoztak fel, szüleik, rokonaik és tanáraik előtt. A gimnázium igazgatója beszédében arra biztatta a diákokat, éljék meg a búcsúzás, a visszatekintés és az ismeretlen jövőre való várakozás pillanatait.

Merklin Ferenc - igazgató, Kanizsai Dorottya Gimnázium

“Érett, majdnem érett fiatalok sorakoztak fel most előttünk, akik életük első nagy megmérettetésére készülnek. Hamarosan leszüretelik a termést, amit 4-5 év tanulás előzött meg.”

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelivel elkezdődnek az érettségi vizsgák.

Molnár Melinda Mária - osztályfőnök, Kanizsai Dorottya Gimnázium

Megmérettetés előtt állunk, mert nemcsak diák mérettetődik meg, hanem hanem tanár is ilyenkor. Tehát ilyenkor fog kiderülni, hogy elég volt-e az a négy vagy öt éves munka, amit belefektettünk és megmondom őszintén megkönnyeztem a búcsúzást, mert minden végzős diákot kicsit saját gyermekemnek is érzem, s most kibocsájtjuk őket a nagybetűs életbe, a nagyvilágba.

A legtöbb végzős folytatni szeretné tanulmányait a felsőoktatásban. Lesz, aki jogi, mások informatikai pályán képzelik el jövőjüket.