MNB
MNB - 2

Hírek

Több mint 13 tonna búzát ajánlottak fel a vasi gazdák idén a Magyarok Kenyere programban

2016. december 07., 13:14

A lisztet a celldömölki malomban őrölték meg, és jótékonysági szervezetek között osztották szét, akik napokon belül továbbadják a rászoruló családoknak. A karitász munkatársai kedden készítették el az ajándékcsomagokat.

Több mint 13 tonna búzát ajánlottak fel a vasi gazdák idén a Magyarok Kenyere programban

40 kilós zsákokból mérik ki a lisztet a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai. 3-3 kg-os csomagokat készítenek, ezeket juttatják majd el a plébániákra, ahonnan aztán rászoruló családokhoz és idősekhez viszik karácsonyi ajándékként. Ölbőre 60 csomag kerül.

Dovánszky Gyula - önkéntes
"A családoknak minden pici adomány nagy segítség, főleg a családosoknak és az egyedül élőknek. Bármilyen pici adomány nagy dolog."

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 2250 kg lisztet kapott idén. Mindig igyekeznek más-más plébániákat segíteni az adománnyal.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
"Karácsonyra egy nagyon jó ajándék lesz Ölbő, Rábapaty, Narda, Felsőcsatár környékére, a vasegerszegi otthonnak adunk nagy szeretettel, a Zala megyei Gutorföldének, és Szentgotthárd plébániai munkatársai is itt vannak, tehát egészen Szentgotthárdig igyekszünk ajándékoznmi ebből a lisztből."

Rábapaty környékén Szent Erzsébet-napjához kapcsolódóan 280 kenyeret osztottak ki a rászorulók között. Napokon belül a liszt is eljut hozzájuk.

Molnár Jánosné - önkéntes
"Rábapatyara viszünk 100 csomaggal, Zsédenynek 33 csomaggal. Ez egy nagyon kicsi falu, jobbára csak idősek élnek."

A toronyi pékség vállalta, hogy kenyeret süt a lisztadományból, és ezt adják majd tovább a rászorulóknak.