Hírek

Több mint 150 amatőr és profi futó vett részt a Savaria Félmaratonon

2024. április 09., 20:34

Több mint 150 amatőr és profi futó vett részt a Savaria Félmaratonon. A vasárnap ötödik alkalommal lebonyolított rendezvény nemzetközivé vált, hiszen a környező országok mellett már kenyai indulója is volt a Szombathelyi Futóklub programjának.

Több mint 150 amatőr és profi futó vett részt a Savaria Félmaratonon

Futók lepték el a Tófürdő előtti területet vasárnap: ötödik alkalommal rendezték meg az Intersport Savaria Félmaratont. A kellemes napsütéses időjárás az előzetesen regisztráltak mellett több helyszíni nevezőt is vonzott, így 150-nél is többen csatlakoztak a futóversenyhez. Akadtak a mezőnyben profi sportolók, akik ezzel az erőpróbával készültek a későbbi viadalokra, de többségében lelkes amatőrök húztak futócipőt. Széles korosztályt sikerült megszólítani, hiszen 14 év alatti és 70 év feletti résztvevő is érkezett.

Pátkai Attila - szervező

Az útvonalat végig pinkszínű nyilakkal jelöltük illetve megpróbáltuk kicsit elviselhetőbbé tenni azokat a területeket, ami esetleg nehezebben futható így az emelkedőket, oda egy-két bíztató, mosolygós arcot illetve egy-két bíztató feliratot tettünk a futóknak.

Ezúttal is 5, 10 és 21 kilométeren állhattak startvonal mögé a futók, akiket tömegrajttal indítottak pontban 11 órakor. Azonos útvonalon haladtak az oladi városrészt érintve Bucsu felé. A legrövidebb távon nagy csata zajlott a dobogós helyekért, végül Gráf Máté diadalmaskodott, megelőzve a Szombathelyen dolgozó kenyai nemzetiségű Samwel Otienót valamint Molnár Gábort.

Gráf Máté

Megmondom őszintén kifejezetten erre a versenyre nem készültem, ezt egy felkészülésnek szántam a jövő heti Spartan Race bajnokságnak, aminek szintén Szombathely ad majd otthont. Az volt a cél, hogy 17 perc alatt lefussam, pár másodperccel sajnos kicsúsztam ebből az időből, de nagy csatával sikerült megszerezni az első helyet. Úgyhogy igazából ennek is örülök.

A szervezők mindenkire gondoltak: valamennyi befutó egyedi medált kapott jutalmul. A dobogósok pedig érmet és a támogatók által felajánlott ajándékokat vehettek át.