Hírek

Több, mint 2500 résztvevővel bonyolították le a Spartan Race szombathelyi állomását

2024. április 15., 19:05

Több, mint 2500 résztvevővel bonyolították le a Spartan Race szombathelyi állomását. Az egyik legnépszerűbb akadályversenyen profik, lelkes amatőrök és gyerekek is rajtvonal mögé álltak, hogy a különböző nehézségű ügyességi feladatokat teljesítsék.

Több, mint 2500 résztvevővel bonyolították le a Spartan Race szombathelyi állomását

Szombathelyre érkezett a Spartan Race nemzetközi erőpróba. A szervezők nemcsak a profikra, hanem a lelkes amatőrökre és gyerekekre is gondoltak, több mint 2500 nevezést érkezett. A Fő térrőlrajtolt a mezőny több futamban. Az egyik legnépszerűbb akadályversenyen különböző nehézségű feladatokat kellett megoldani a résztvevőknek. A mászás, cipelés, a függeszkedés mellett egyensúlyozásból és futásból is bizonyítani kellett. A profi versenyzők kezdték a napot, a több külföldi és magyar vállalkozó szellemű között akadtak olyanok is, akik visszatérőként érkeztek a vasi vámegyeszékhelyre. Valamennyien saját határaikat próbálták feszegetni ezzel a spártai erőfelmérővel.

Garaczi Annamária - versenyző

Nagyon nagy önbizalmat ad, azt hogy le tudom győzni újra és újra magamat, s egyre jobban tudok teljesíteni, nekem ez az elsődleges.

A profi kategóriában 20 különböző akadály szabályos végrehajtása mellett ügyelni kellett arra is, hogy minél jobb időeredménnyel teljesítsék az etapokat a versenyzők. Aki rontott, nemcsak értékes másodperceket veszített, hanem a büntetőfeladatok miatt a további erőbeosztásra is figyelnie kellett. Kívés Bendegúz kemény felkészülés után érkezett. Tervét siker koronázta, hazai környezetben a 2. helyet szerezte meg a cseh Hrdina Pavel mögött, megelőzve a szintén cseh Kolár Jakubot.

Kívés Bendegúz - versenyző, National PRO Team

Ezt nagyon vártam, hogy itt legyen, a szülővárosomban. Ez a terep nekem nagyon fekszik, mert ugye rengeteget edzettem itt. Én inkább síkon vagyok gyors - a hegyet is bírom - de nekem ez az 5-6-7 kilométeres síkfutás ez nagyon, szinte rám lett szabva.

A profik után a gyerekeké következtek, akik négy különböző korcsoportban, a belvárosban kialakított pályán mérkőztek meg.. A szervezők Special Kids futamot is indítottak, amelyen az autizmussal vagy valamilyen mozgás-, és látásproblémával élők vettek részt. Nagy tetszést váltott ki az indulók körében a változatos akadályokkal ellátott pálya. Délután indították a jótékonysági erőpróbát. A futam nevezési díját a PontMás és az EsőEmberke Alapítványnak ajánlották fel, a szervezet összesen 3 millió forinttal gazdagodott.