Hírek

Több mint 600 elsősnek csengettek be a szombathelyi általános iskolákban

2014. szeptember 01., 17:42

A tankerületben több ezren ültek iskolapadba. A legtöbb intézményben az első tanítási napon tartották az évnyitót.

Több mint 600 elsősnek csengettek be a szombathelyi általános iskolákban

„Kezdődjön a tanítás”

Verses-zenés műsorral köszöntötték a nagyobbak a Derkovits-iskola 46 elsősét. Szeptember elsejétől k ők is az intézmény tanulói, ezért  megkapták az iskola jelvényét.

A tanévnyitó után az osztálytermekben már nagyobb volt a mozgolódás. A kisdiákokat szüleik is elkísérték. A legtöbben nagyon várták az első napot az iskolában.

Bogi
„Örültem, hogy jöhettem az iskolába, mert azt mondtam magamba, hogy az lesz a legjobb hely. Még az ovinál is jobb, mert itt lehet tanulni meg játszani”

Az elmúlt évekhez hasonlóan két elsős osztály indult a Derkovits-iskolában. A pedagósusok gondoskodtak róla, hogy a kicsik még a becsengetés előtt megismerkedjenek egymással és tanítóikkal.

Kovács Péterné - igazgató, Derkovits-iskola
„A gólyatáborban nagyon jól érzeték magukat. Amikor megkérdeztem tőlük pénteken, az ünnepség főpróbáján, amit még persze az udvaron tarthattunk, hogy ki az, aki jól érezte magát, akkor egy kisfiú kivételével mindenki vidáman tartotta fel a kezét, és ennek a szülők is nagyon örültek.”

Az ellenőrzők kitöltése volt az első feladatok egyike a Savaria szakképző iskolában. Itt 611-en ültek ma iskolapada, közülük 130-an most kezdik a 9. osztályt.

Sümegi Tamás - igazgató, Savaria Szakképző Iskola
„Osztályfőnöki órákkal folytatódik a tanévnyitó. Az órarendet, a teremrendet, az általános tudnivalókat, az év elején szokásos munkavédelem, tűzvédelem, és a házirend alapvető szabályait sajátítják el a diákjaink úgy, hogy a tanév holnaptól már a tanulásról szólhasson.”

A szombathelyi iskolák mindegyikébe becsengettek szeptember elsején. Az első pihenőre nem kell sokat várni. Az ünnepnapok miatt az őszi szünet október 23-tól november 3-ig tart.