MNB
MNB - 2

Hírek

Több mint egymilliárd forintból újulhat meg az Agora Művelődési és Sportház

2014. október 21., 17:58

Sajtótájékoztató keretében aláírta az új sportházra vonatkozó kivitelezési szerződést Szombathely önkormányzata, a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt., valamint a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.

Több mint egymilliárd forintból újulhat meg az Agora Művelődési és Sportház

Több mint ötven esztendeje adták át a szombathelyi Agora Művelődési és Sportházat. Az 1960-as éveknek megfelelő technológiával épült, mára azonban elavulttá vált a létesítmény esztétikailag és  műszakilag is. Felújítása ezért szükségessé vált.

Puskás Tivadar - polgármester
"Két évvel ezelőtt benyújtott pályázattal végül 685 millió forintot sikerült nyerni az európai uniótól arra a célra, hogy ezt a teret megújítsuk, ehhez egy jelentős összegű önrésszel hozzájárul a város."

Közel 1 milliárd forintból olyan létesítmény épül, ami a 21. századi igényeket kielégítve a térség kulturális központja lesz. Nyílt közbeszerzési pályázaton a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt., valamint  a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. közös konzorciuma nyert,így ők lesznek az új sportház kivitelezői.

Peresztegi Imre - vezérigazgató, ZÁÉV Zrt.
"A tető, a homlokzat átépítésre kerül, kompletten nyílászárókkal együtt és az ún. közösségi terek kerülnek komplett felújításra és ezek a felújítások érintik még a gépészeti rendszerek átépítését is."

Az épület energetikai rendszere is megújul. A távfűtés ugyan marad a régi, viszont a hőközpontot átépítik. A kivitelezési szerződést az érintett felek aláírták, a terület műszaki bejárása szerdán történik meg, ezt követően nekilátnak az építési munkálatoknak. Az új kulturális központ várhatóan 2015 június végére készül el.