Hírek

Több mint harminc kiállító az idei Pályaválasztási és Képzési Kiállításon

2014. október 17., 17:46

A továbbtanulás előtt álló diákoknak az iskolai és üzemi nyílt napok mellett ez a rendezvény segíthet a megfelelő iskola kiválasztásában.

Több mint harminc kiállító az idei Pályaválasztási és Képzési Kiállításon

Mini erdőt varázsoltak a Herman-iskola végzősei az Oladi-iskola aulájába. Így mutatják be, milyen szakokat lehet náluk tanulni.

Dosztál Dorina
„Környezetvédő, vadgazdálkodási tachnikus, virágkötő berendező, ami most három év lett szakmunkásba, viszont két év érettségit tehetnek utána. Megkapják a virágkötő szakmát, és a kereskedőt, utána viszont ott tudnak maradni a suliban és megkapják a boltvezetőit, amivel saját boltot tudnak nyitni”

Immár 17. alklommal nyitották meg kapuikat a város iskolái a pályaválszatás előtt állók előtt. Ez az egyik legjobb alkalom, hogy a fiatalok választ találjanak a “ mi  leszek, ha nagy leszek kérdésre”.

Gecse Zsófi
„Hetedikes vagyok, ugyhogy már elkezdek gondolkodni rajta, hogy hova szeretnék továbbtanulni”

Sárközi Arnold
„Nagyon gondolkodom, még egy csomót meg szeretnék nézni, hogy milyen szakmák vannak. Érdekel a kertészeti, meg a gépészet, meg a műszaki dolgok”

Czeczeli Barnabás
„Más témák is érdekelnek. Mint például az informatika, a sport Ezek a témák”

A lányok kipróbálhatták milyen fodrásznak, sminkesnek vagy varrónőnek lenni, a fiúk szívesen időztek a műszaki találmányok mellett.

Bogáth Péter- tanár, Gépipari Szakközépiskola
„Szerszámgépeknek a modelljét hoztuk, illetve számítógép vezérlésű eszergagépek gyártmányait. Van fémből nekünk sakktáblánk, vagy különböző gépelemeket, amelyeket nálunk a tanműhelyben gyártottak a gyerekek.

Idén először a Savaria Egyetemi Központ Természettudományi Kara is kitelepült. A jövőre induló gépészmérnök-képzésről adnak ízelítőt a kétnapos rendezvényen.

Rodler Tamás – vezető, Munkaügyi Központ
„Ezenkívül újdonság, hogy ehhez kapcsolódik a ma délutáni fórum témája is, ahol a kis-és középvállalkozókat szeretnénk tájékoztatni arról, hogy hogy tudnak a gépésznmérnök-képzéshez kapcsolódni”

A képzési kiállítás ideje alatt grafológus, pályaválasztási tanácsadó és üzemlátogatás is várta az érdeklődőket.