Hírek

Több mint száz tavaszi program az AGORA kínálatában

2020. február 13., 13:45

Koncertek, színházi előadások, gyermekrendezvények, beszélgetések - több mint száz programmal várja az érdeklődőket tavasszal az AGORA. Folytatódik a táncház- és a tematikus kézműves foglalkozássorozat, lesz Oscar After Party, összeáll a város legnagyobb gyermekzenekara, érkezik Csernus Imre és Kovács András Péter. A szervezők sajtótájékoztatón ismertették a májusig tartó kínálatot.

Több mint száz tavaszi program az AGORA kínálatában

"Igen, én tudom, hogy a tárgyak nem mozdulnak, de nem hiszem."

Folytatódik a fiatalok által kedvelt slam poetry-sorozat a sportház aulájában, három alkalommal tartanak összejövetelt tavasszal. Az AGORA nem csak rendezvényház, hanem igazi közösségi tér - mondta Horváth Soma alpolgármester, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a változatos programkínálatban mindenki megtalálja majd a neki tetszőt. Elsőként beszélt a sajtó képviselőnek igazgatóként Horváth Zoltán, ő ismertette a főbb rendezvényeket.

Horváth Zoltán - igazgató, AGORA
"A sportházban, MMIK-ban, moziban számos olyan nagyrendezvényünk lesz a tavaszi félévben, mint koncertek, színházi előadások, más típusú előadások, ezek között kiemelném akár Tolcsvay László koncertjét vagy a Hair musical előadást."

Elsőként csatlakozik Szombathely a Kultúrházak Éjszakájához ezen a hétvégén. Pánikszobát rendeznek be a sportház pincéjében, közösségi sütés-főzésre várják az érdeklődőket, pénteken este pedig a moziban tartanak Oscar After partyt. Eredeti nyelven, felirattal vetítik a nyertes filmek közül a  Kisasszonyokat, a Jokert, a Volt egyszer egy Hollywood-ot és az Élősködőket, éjszakába nyúlóan.

Mayer Rudolf - mozgókép szakági vezető, AGORA
"Most először lehetőség van arra, hogy megnézzék a látogatók, milyen gépekkel vetítünk. 2012-ben álltunk át az analóg technikáról a digitális technikára, meg lehet nézni egy 2230-as Kriszti vetítőgépet, meg lehet simogatni."

Február végén gálával köszöntik a 70 éves Devecsery László költőt és a 75 éves Horváth János "Gedit", márciusban a 40 éve megnyitott MMIK-t ünneplik. A Berzsenyi téri új helyszínnel kibővül a tánc világnapi rendezvény, május 30-án, gyermeknapon pedig A dal a miénk sorozatban összeáll a város legnagyobb gyerekzenekara. Az általános- és középiskolások idén is művészeti fesztiválon mutathatják meg tehetségüket: versmondók, énekesek, táncosok, filmesek, fotósok és képregényrajzolók jelentkezését is várják.

Kiss Andrea - gyermek és ifjúsági szakégi vezető
"Még mindig lehet jelentkezni. Gyakran gondoljuk, hogy csak az iskola küldheti be a jelentkezést, de ha úgy ítéli meg a szülő, egy felkészítő, hogy az a gyermek tehetséges, nem kell az iskolára várni, egyéni jelentkezéseket is elfogadunk."

Traccs címmel beszélgetéssorozat indul, amelynek vendége májusban Sebestyén Balázs lesz. Előadást tart Csernus Imre, Bagdy Emőke, Gyuri bácsi, a büki füvesember, Pál Feri atya és Almásy Kitti. Koncertezik a harmincéves Tátrai Band, Balázs Fecó, az Ataru és Halász Judit, a gyerekeket Vuk mesejátékkal várják, lesz Hair és Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról. A részletes programokat megtalálják az AGORA honlapján ( agorasavaria.hu ).