Hírek

Több mint száz tekés az 57. alkalommal megrendezett Savaria Kupán

2016. augusztus 29., 14:51

Ezúttal Zapletán Zsombornak és Kakuk Leventének köszönhetően két sokszoros felnőtt világbajnok is ott volt az indulók között.

Több mint száz tekés az 57. alkalommal megrendezett Savaria Kupán

A Vas Megyei Tekézők Szövetsége 57. alkalommal rendezte meg a Savaria Kupát, melyre ezúttal is kifejezetten sokan adták le a nevezésüket. A versenyzők zöme Nyugat-Magyarországról, illetve Ausztriából érkezett. A hagyományoknak megfelelően a profik és az amatőrök is pályára léphettek. A nívós mezőnynek köszönhetően a színvonalra sem lehetett panasz.

Tóth Róbert elnök, versenybizottság
“Úgy gondolom, hogy egész színvonalas versenyt rendezünk. Azt azért a tekézők társadalma tudja, hogy a szombathelyi pálya kicsit nehéz. Ahhoz képest egész jó eredmények vannak. De azért még látszik, hogy még a bajnokság előtt vagyunk és a játékosokban még van tartalék, később még jobb eredmények fognak születni.”

A szuperligás répcelaki csapat idén két világbajnokkal, Kakuk Leventével és Zapletán Zsomborral a soraiban érkezett a VAOSZ tekecsarnokába. A nehéz pálya komoly feladat elé állította még a sztárokat is, így kifejezetten jól szolgálta a verseny a csapat bajnoki felkészülését.

Zapletán Zsombor tekéző, Répcelaki SE
“Próbálunk a legjobb csapattal kiállni itt a Savaria Kupán. A jövő héten kezdődik a magyar Szuperliga, tehát nagyon fontos része ez is a felkészülésünknek. Már július közepén elkezdtük, folyamatosan minden hétvégén megmérettetjük magunkat valamilyen ellenféllel.”

A rendkívül nívós viadalt végül egyéniben az ajkai Lipp Vencel nyerte meg 627 fás összteljesítménnyel. Csapatban pedig a papírformának megfelelően az esélyes Répcelaki SE diadalmaskodott.