Hírek

Több mint tíz millió forintból kapott új arculatot a Tóth István park

2019. július 05., 15:44

A játszótér már korábban elkészült, most a névadó emléktábláját is elhelyezték. A következő hónapokban a felnőttek részére építenek majd ki sporteszközöket, de kerítéssel is gazdagodik a terület.

Több mint tíz millió forintból kapott új arculatot a Tóth István park

Elkészült a Tóth István park: az utolsó fázis ennek az emléktáblának az elhelyezése volt. Közvetlenül a játszótér mellett, a buszmegállónál állították fel, hogy minél többen elolvashassák és megismerhessék a neves szobrász legfontosabb eredményeit.

Puskás Tivadar - polgármester
“Számos városunkban vannak alkotásai, itt, például Szombathelyen is, nagyon lényeges a Szily-szobor, a Horváth Boldizsár-szobor, és ezen kívül Szent Márton hermája is Tóth István alkotása.”

A park a városrehabilitációs program részeként, Európai Uniós forrásból valósult meg: néhány hónapja használják a családok. A beruházás több mint tíz millió forintba került, de még nincs vége a fejlesztések sorának.

Ágh Ernő - önkormányzati képviselő
“A felnőttek is igényeltek, hogy ők is szeretnének itt játszani, erősödni, tehát erősítő játékok kerülnek a közeljövőben felállításra, ugyanakkor hogy bajnokcsapatunk van kosárlabdában, a Falco, gondoltunk az utánpótlás nevelésére, hogy lehetőséget biztosítunk a kicsiknek: kosárpalánk kerül felállításra.”

A játszótér közvetlenül egy forgalmas út mellett fekszik, így a közeljövőben kerítést is kap - ezzel is biztonságosabbá téve a gyermekek szabadidős tevékenységét. Az újabb beruházás várhatóan őszig el is készül a Tóth István parkban.