Hírek

Több szakaszon is megújult a járda a Derkovits lakótelepen

2019. július 23., 19:43

Tovább fejlődik a Derkovits-lakótelep - ezzel a címmel három helyszínen tartott sajtótájékoztatót a körzet képviselője, Horváth Soma, és a polgármesterjelölt Nemény András. Két már elkészült beruházásról, és egy a közeljövőben megvalósuló tervről számoltak be.

Több szakaszon is megújult a járda a Derkovits lakótelepen

A ház legidősebb lakója, a 90 éves Baranyai Ferenc vágta át a szalagot annak a járdának az átadóján, amelyet a Szűrcsapó utca 26 előtt újítottak fel.  A mintegy 250 négyzetméteres járdaszakasz több mint 1,6 millió forintból újult meg - Feri bácsi nehezen jár, így nagyon várta már a beruházást.

Baranyai Ferenc
“Mindenhol luk volt, akármikor szóltunk, képviselő úrral mindig találkoztunk, magyarul megmondva, ahányszor láttuk, elcsíptük, aztán már szinte könyörögtünk neki, hogy jöjjön, mert hát sokan vagyunk.

Az új közgyűlési többség Nemény András javaslatára egymilliárd húszmillió forintra emelte a költségvetésben az utak, járdák felújítására, parkolók építésére szánt önkormányzati forrást.

Nemény András - frakcióvezető
“Ez az első bizonyíték arra, hogy az áprilisban elfogadott útfelújítási programunk meg fog valósulni, ahol is több mint ötszáz millió forintot tettünk be pluszban út-, járdafelújításra, parkolóépítésre, és most az első átadása megtörtént, de zajlik az építkezés Oladon és a kertvárosban is.”

Hasonló fejlesztés zajlott a Szűrcsapó utca 10. előtt is: itt 180 négyzetméteren kapott új burkolatot a járda, ez több mint egy ómillió forintba került. A Derkovitson élők jelentős részének a parkolóhelyek hiánya okoz gondot - a körzet képviselője ezt a problémát is igyekszik megoldani.

Horváth Soma - önkormányzati képviselő
“Itt, a Szűrcsapó utca 22 mellett egy 35 férőhelyes parkoló kerül kialakításra, nagyon fontos elmondani, hogy itt már folyik a közbeszerzési eljárás, tehát mindenképpen meg fog ez valósulni, és reményeim szerint még az idei évben teljesen elkészül, ugyanakkor nagyon fontosnak tartottuk a zöldterület megújításást és a faállomány megőrzését, ez alapján a fáknak a 95 százaléka megmarad.

Hat új csemete mellett még 410 új növényt is ültetnek ide - ez is része a (04:35) terveknek. A parkoló építése ősszel kezdődik.