Hírek

Több száz fénykép érkezett be eddig a Szombathely Portré 2024 programban

2024. február 23., 20:43

Több száz fénykép érkezett be eddig a Szombathely Portré 2024 programban. Az egyedülálló lehetőség az identitást erősítő programban mindenki előtt nyitott, aki kötődik a városhoz. Az önkormányzat online várja a portré fotókat, amiből egy látványos tablót állítanak össze a Göncz Árpád téren. 5000 képre van szükség hozzá összesen, mindenkit arra biztatnak, hogy legyen részese a különleges kezdeményezésnek!

Több száz fénykép érkezett be eddig a Szombathely Portré 2024 programban

Hamarosan arcokkal telnek meg az Iseum előtti tér üvegfelületei, a kisméretű portré képek messziről nézve Szombathely feliratot formáznak majd.

A tervek szerint így fog kinézni a város új látványossága, ami az identitást erősítő program részeként készül el. Az önkormányzat arra kéri a szombathelyieket, és mindazokat, akik valamilyen módon kötődnek a városhoz, hogy vegyenek részt az egyedi kezdeményezésben.

Károlyi Ákos - jegyző

"Egyedülálló, kivételes, különleges lehetőség előtt állnak a szombathelyiek, mindenkit arra biztatok, hogy vegyen részt a programban, hiszen megismételhetetlen lehetőségről van szó. Szlogenje: álljunk össze egy nagy képpé. Amiért még érdemes részt venni benne, hogy mindenki, aki képet küld be, egyúttal jótékonykodik is, hiszen minden képbeküldés után az önkormányzat után 1000 forinttal támogatja a Zseboroszlán a Koraszülöttekért Alapítványt."

A tablót Kassai Ferenc grafikus készíti el. Legalább 5000 fényképre van szükség hozzá, eddig több mint ötszáz érkezett be. Online lehet beküldeni a képeket a szombathelyportre.hu oldalon, a folyamat mindössze másfél percig tart. Az önkormányzat akciókkal is készül: sorsolással választanak ki és megajándékoznak a képbeküldők közül néhány szerencsést. Az akció logójával ellátott pólót és bögrét is lehet nyerni, a végén pedig értékes tárgyjutalmak találnak gazdára.