MNB - 2
MNB

Hírek

Több száz új munkahelyet létesít Szombathelyen az LuK Savaria Kft.

2012. március 22., 16:46

A tervek szerint egy beruházási program keretében 2014 végéig összesen hétszáz új mérnököt és  középfokú műszaki szakképezettségű munkatársat vesznek fel. A cég mintegy 19 ezer négyzetméterrel bővíti a gyáregységét, és új technológiákat is meghonosít.

Több száz új munkahelyet létesít Szombathelyen az LuK Savaria Kft.

Megállás nélkül dolgoznak a gépek az Luk Savaria  üzemcsarnokában. A német tulajdonú vállalat a város egyik legnagyobb foglalkoztatójának számít. A cég a fejlődő országokból érkező megrendelések növekedése  miatt nemrég fejlesztésekbe kezdett.

Michael Reinig, ügyvezető igazgató, LUK Savaria Kft.
"A döntés megszületett, az LuK Savaria Kft. Szombathelyen az elkövetkező 2 évben 19ezer négyzetméterrel bővíti gyártócsarnokát. Ezzel egyidőben új technológiákat honosítunk meg a sajtolás-hőkezelés területén, illetve 700 fővel bővítjük munkavállalóink létszámát."

A társaság egy 630 tonnás, modern présgépet és speciális hőkezelő berendezéseket is vásárol a fejlesztések során.

Michael Reinig, ügyvezető igazgató, LUK Savaria Kft.
"Ebből a gépből egy darab 5-6 millió euróba kerül, melyből az új 19 ezer négyzetméteres csarnokunkba a meglévő kettő mellé előreláthatólag további gépek is érkeznek, mellyel egyidejűleg a helyi gazdaságot is fellendítjük."

A dolgozók létszámának bővítése Szombathely számára is kedvező. A városvezetés a helyi nagyobb vállalatokkal közösen azon dolgozik, hogy a más városok egyetemein tanuló szombathelyi diákoknak tanulmányaik befejezése után az itteni cégeknél biztosítsanak munkahelyet.

Dr. Puskás Tivadar, polgármester, Szombathely
"Szombathely visszavár programunkba ez belepasszol.  Ezt indítottuk el két évvel ezelőtt ősszel. Úgy látszik, hogy Szombathely jó úton jár. A fejlődés útján vagyunk.

A tervek szerint két ütemben történik majd a dolgozói állomány bővítése. A jelenlegi 1700 fős létszámot az év végéig 1900-ra,  2014 végére pedig 2400 főre növelik a tervek szerint. Főként mérnökökre és középfokú végzettségű műszaki szakemberekre lesz szükség.