Hírek

Több százan búcsúztatták az óévet a Fő téri szilveszteri party-n

2019. január 02., 14:45

A bulizókat tűzijáték és koncert szórakoztatta, az új esztendő első perceiben a polgármester köszöntötte a várost. Kiemelte, hogy idén lesz 100 esztendős a Haladás.

Több százan búcsúztatták az óévet a Fő téri szilveszteri party-n

Koncertekkel, tűzijátékokkal és jókedvvel búcsúztatták az óévet a Fő téren - nem csak a szombathelyiek.

Kovács Zsuzsanna
“Táplánszentkeresztről érkeztem, általában Szombathelyen töltjük a Szilvesztert és baráti társaságban, aztán a Fő téren, hát most már bulikba nagyon nem járok, de azért elbúcsúztatjuk az óévet és köszöntjük az újat!”

Kovács Erzsébet
“Hát én Szombathelyről jöttem, mi is a családdal töltjük a Szilvesztert, anyósoméktól jöttem, úgyhogy innen kívániok neki és a szüleinknek is boldog új évet!”

Leiber Eszter
“Nagyon jól érezzük magunkat, mi szombathelyiek vagyunk, és hát úgy gondoltuk, hogy kijövünk a Fő térre!”

Többnyire baráti társaságok, párok és családok jöttek el a város központjába, hogy itt együtt köszöntsék az új évet.

Orsós Lia
“Tanakajdról érkeztünk, Marci kisfiunk szeretett volna kijönni ide a Fő térre megnézni a tűzijátékot. Hogy mit várok a következő évtől? Hát bízzunk benne, hogy jobb lesz, mint az idei, sok egészséget kívánok mindenkinek és reménykedünk minden jóban!”

Éjfélkor a Himnuszt követő ünnepi hangulatban a város első embere, Puskás Tivadar kívánt minden jót az éljenző tömegnek.

Puskás Tivadar - polgármester
“19 az az esztendő, amikor 100 esztendős a szombathelyi Haladás Sportegyesület, ez az év a továbbhaladás éve lesz, ez az év az az esztendő lesz, amikor mindenki eléri azt, amire vágyott! Tisztelt szombathelyiek, kedves barátaim, boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!”

Az eseményt - a hagyományoknak megfelelően - látványos tűzijátékkal zárták a vasi megyeszékhelyen.