Hírek

Több százan majálisoztak az Emlékműnél a munka ünnepén

2019. május 02., 15:18

A Derkovits Városrészért Egyesület szervezésében koncertek, bábszínház, vurstli, büfé várta a kikapcsolódni vágyókat az elmaradhatatlan sörrel és virslivel, kicsit a nosztalgia jegyében.

Több százan majálisoztak az Emlékműnél a munka ünnepén

A szimfonikus zenekar tagjaiból verbuválódott Savaria Rézfúvós Együttes zenélt kora délután a majális színpadán. Több százan hallgatták a koncertet (5:52) és vegyültek el a színes forgatagban. Korábban a Sportligetben tartották a rendezvényt, az átépítés miatt idén új helyszínt kellett keresni: (13:58) az emlékmű alatti dombra esett a választás.

Tóth Kálmán - önkormányzati képviselő, tag, Derkovits Városrészért Egyesület
"Évekkel ezelőtt gondoltuk azt, hogy a május elsejének nem kellene megszakadni itt Szombathelyen, ez egy hagyományos rendezvény, az embernek egy pihenőnap adott esetben a hét közepén, mindig arra alkalmas, hogy családjukkal, barátaikkal kimenjenek egy kicsit lazulni."

Sokan a rendszerváltás előtti május elsejék hangulatát keresték, az elmaradhatatlan sörrel és virslivel.

Bujtorné Zsuzsi
"A felvonulással kezdődött gyakorlatilag, én úgy voltam vele, amikor kötelező volt, annyira nem tetszett a felvonulás, de mégis csak jó volt, mert társasággal mentünk ide-oda, sörözni, beszélgetni, barátkozni."

Gerencsér Ferenc
"Örülök, hogy itt az emlékmű alatt össze tudták hozni, mert tavaly azért szegényesebb volt, meg tavalyelőtt is, és tényleg azért vágytunk erre, hogy eljöttünk ide, és elbeszélgetünk, kint vagyunk, meg maga a virsli meg a sör, ezek tényleg felejthetetlen, örök emlékek maradnak."

Vattacukor, ringlis, gokart, körhinta, lovaglás, koncertek - minden korosztály megtalálta a neki való programot az idei majálison is. Május elseje a világ legtöbb országában piros betűs ünnep a munkásmozgalmak által elért gazdasági és szociális vívmányok emlékére.