Hírek

Több szombathelyi utcában is megújul a csapadékvíz-elvezető rendszer

2019. július 04., 13:07

800 millió forintból közel 9 kilométer hosszan újul meg a város csapadékvíz-elvezető rendszere. Nyolc utcát érintenek a munkálatok: a Joskar-Ola- és a Stromfeld-lakótelepen már befejeződött a fejlesztés, jelenleg dolgozik a kivitelező a Külső Nárai, a Rumi úton és a Mérleg utcában is.

Több szombathelyi utcában is megújul a csapadékvíz-elvezető rendszer

A beruházás TOP-forrásból valósul meg, célja, hogy megszűnjön a nagy esők utáni elöntésveszély. A Mérleg és Szatmár utcai munkaterületet csütörtökön bejárták a város vezetői is, itt 70 millió forintból csaknem két és fél kilométer hosszan építik ki a csatornarendszert. Lesz olyan szakasz, ahol nyitott elvezetőt alakítanak ki, másutt zárt rendszerben fektetik a csöveket, amelyek a Vépi úti árokba torkollnak majd. A munkák befejezési határideje november vége.

Kántás Zoltán - önkormányzati képviselő
"A belvizek összegyűjtésének hiányából fakadó károkozások számos helyen problémát okozta a városban, örömmel tudok beszámolni arról, hogy a keleti városrészen, azon belül is a Bébic-telepen történő fejlesztéssel, a belterületi csapadékvizek elvezetésével nem csak egy komfortnövelő, hanem biztonságot is növelő beruházás történik ezen a területen."