MNB
MNB - 2

Hírek

Többet tankoltunk, mint egy éve

2014. július 21., 18:04

Ezt mutatják az első féléves fogyasztási adatok. Országosan 5 százalékkal nőtt az üzemanyag-forgalom, Vas megyében a dízel üzemanyag esetében figyelhető meg növekedés. A töltőállomások árai nem változtak egy év alatt.

Többet tankoltunk, mint egy éve

Nőtt az üzemanyagok fogyasztása az első félévben. Benzinből 3, dízel üzemanyagból pedig 7 százalékkal több fogyott, mint egy éve. A legkiugróbb változást a prémium minőségű és így drágább üzemanyagok mutatják: egy év alatt negyedével többet adtak el, országosan. Szombathelyen árnyaltabb a kép.

Derkics Péter – üzemeltető, Avia Töltőállomás
„Kicsit eltérés mutatkozik az országos statisztikához képest, annyiban, hogy nálunk a benzinforgalmazás az, különösebben nem nőtt, nagyjából a tavalyi szinten áll, a gázolajforgalomban valóban van egy kis növekedés.”

A vasi üzemanyag-forgalomba az is beleszámít, hogy a megyéből sokan Ausztriába járnak dolgozni, és bár ott kicsit többe kerül az üzemanyag, így is sokan ott tankolnak. Itthon, éves összehasonlításban nem változtak az üzemanyagárak.

Halász Attila
„Már olyan régóta magasak az árak, hogy az ember észre sem veszi, ez egy kötelező dolog, lehet 700forint is a benzin, autózni muszáj lesz.”

Váradi Dávid
„Irreálisan magasak az árak, el vannak szállva, de talán másfelől meg jobb is, mert így az emberek lerakják az autót és talán kicsit visszatérnek a természetbe.”

Bialos Sándor
„Mi már ezen nem tudunk eligazodni, mert ugye jönnek-mennek, nem is figyeljük az árakat, mert végül is akkor használjuk az autót, ha nagyon szükséges.”

Az elmúlt napok ármozgásai nyomán most a gázolaj és a benzin literenkénti átlagára is 420 forint, de akár 40 forintos különbséget is tapasztalhatnak az autósok a töltőállomások árai között.