MNB
MNB - 2

Hírek

Többszörösére emelkedett a kutyaszitter szolgáltatást keresők száma

2019. július 11., 22:55

Szombathelyen még csak néhány szakember működik, a segítségüket főként a nyári szabadságolások idején kérik. A részletekről Hétvége című magazinunkban is beszámolunk.

Többszörösére emelkedett a kutyaszitter szolgáltatást keresők száma

“Leül! Okoooos!”

Padmi és Morzsi gazdája a munkája miatt nem tudja napközben megsétáltatni kedvencét, így Horváth Éva segít ebben.

Horváth Éva - kutyaszitter
“Egyre többen igénylik azt - mivel már nem csak 8 órát dolgoznak az emberek, mint régebben, hanem sajnos gyakran 12 órát, viszont szeretnének kiskutyát - hogy legyen valaki, aki sétáltatja őket, egy kicsit legalább ránéz, mert hát a kutyáknak a fele szeparál, rombol, ők igénylik azt, hogy sétáltatva legyenek, legalább 6 óránként.”

Tavaly óta három-négyszeresére emelkedett a szolgáltatást keresők száma. A városban csak néhány kutyaszitter dolgozik, de az emberek ismerőst keresnek: tudni akarják, hogy biztos kézben van a kedvencük.

“Megáll! Nagyon ügyes!”

Padmi nem túl barátságos állat, a kutyaszitter szakértelme azonban győzött: három hétig tartott ugyan, de összebarátkoztak. A nagytestű állatokat még a kutyabarát helyeken sem biztos, hogy fogadják. Emiatt is emelkedik meredeken a kutyaszittert keresők száma - főként a nyári szabadságolások ideje alatt. Augusztusra Horváth Évának is betelt már a naptárja.

“A szállásokon elsősorban a kisebb testű és barátságos kutyákat várják, őket szívesen fogadják, azonban amennyiben nagyobb testű, és kevésbé jól szocializált ebekről van szó, onnantól kezdődnek a problémák: a gazdák inkább gyakran nem is mennek nyaralni, pihenni, csak ne kelljen egyedül hagyni a kutyát - ilyen esetben jöhet jól a kutyaszitter segítsége.”