Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Toborzó nyílt napot tartottak a mentők

Adásban volt: 2019. június 11.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A hivatás népszerűsítése érdekében tartottak önkénteseket is toborzó nyílt napot a mentők pénteken a Fő téren. A 254 mentőállomáson mintegy nyolcezer dolgozójával a mentőszolgálat az ország legnagyobb egészségügyi intézménye. A szervezet nemrég programot indított, amelynek keretében önkéntes fiatalok ismerkedhetnek a sürgősségi ellátással.

"Ez egy ilyen monitor defibrillátor egység, amivel a beteg életfunkcióit tudjuk monitorizálni, mint például a vérnyomás, a pulzus, az oxigén szaturáció 9.50 tehát a vérének az oxigén telítettsége."

Horváth Patrik a mentőautó felszerelését mutatja be az érdeklődőknek. Óvodások, iskolások és a járókelők is megismerkedhettek a mentőszolgálat technikai berendezéseivel és munkájával a nyílt napon.

Mester Krisztina
Mindenfélét megtekintettünk, az intubálást, a mentőautó belsejét, a gyógyszereket, mindenféle ilyen szakszereket, akkor újra lélegeztettem is, defibrillátort is kipróbáltuk, és kitöltöttünk izgalmasnál izgalmasabb kérdőíveket. 12.51

Hende Csaba országgyűlési képviselő köszönetet mondott a mentők munkájáért, hangsúlyozta, a szervezet elismertsége Szombathelyen kiemelkedő. Az egykori mentőfőorvos, Puskás Tivadar polgármester pedig a segítés fontosságáról beszélt a nyílt napon.

Lórántfy Mária – regionális igazgató, Országos Mentőszolgálat
Ezzel szeretnénk népszerűsíteni a mentő hivatást, és kedvet csinálni az önkénteseknek, hogy belülről is egy kicsit megismerjék, és válasszák hivatásul a mentő munkát, amelynek számos szépsége van.

Országosan nyolcezer, Vas megyében háromszáz dolgozója van a mentőszolgálatnak. A segítségnyújtás hatékonyságát növeli az úgynevezett laikusok bevonása.

Csató Gábor – főigazgató, Országos Mentőszolgálat
Van egy közösségi applikációnk, amelyet a partnereinkkel fejlesztettünk, ez a SzívCity applikáció, 35 ezren töltötték már le az országban, hősképzéseket indítottunk minden hónap utolsó hétfőjén a mentőszolgálatnál, a megyeszékhelyi mentőállomások nyitva vannak, ott meg lehet tanulni újraéleszteni.

A Zaporozsec is fellépett a mentők nyílt napján. Az együttes gitárosa, Balaton Gergő Szombathelyen mentőápolóként dolgozik. A szolgálat 18 és 22 év közötti önkéntes fiatalok jelentkezését várja, akik fél éven át ismerkedhetnek a sürgősségi ellátással.

2019. június 11.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében