Hírek

Tófürdő: készülnek a nyitásra

2020. május 19., 19:06

Javában készülnek a Tófürdón a szezonnyitásra annak ellenére, hogy még nem tudják, mikor fogadhatnak vendégeket.

Tófürdő: készülnek a nyitásra

Az egyik csúszdánál kicserélték a korlát egy részét, hogy biztonságos legyen a használata, de mindegyiket ellenőrzik, és megjavítják, ha kell. A strand egész területén dolgoznak a szakemeberek.

Kereszti László - létesítmény főmérnök - Szombathelyi Tófürdő, Műjégpálya, Kalandváros
“A legfontosabb, leglátványosabb munkák, a medencék rendbetétele, a csempék javítás megtörtént, most a medencék takarítása folyik, vízkőoldózása, aztán nemsokára jön a medencék feltöltése, ami több napot vesz igénybe, a vizet fel kell fűteni, kezelni kell.”

Legkorábban június első hetében nyithat ki a létesítmény - a járványhelyzet azonban felülírhatja ezt. Most a hatósági ellenőrzések is zajlanak: nem tudják még, mennyi embert fogadhat egyszerre a Tófürdő.

Potyondi Nikolett - kommunikációs- és HR-munkatárs, SZOVA Nonprofit Zrt.
“Egészen idáig taulajdonképpen a járványhelyzet miatt kérdéses volt, hogy egyátalán kinyithatjuk-e a létesítményt, voltak azért munkafázisok, aminek csak most tudtunk nekiállni, de mondhatjuk azért, hogy jól állunk, tehát megtörtént a szokásos karbantartás, például a gépészeti berendezések karbantartása, javítása.”

A gépészeti munkákat hátráltatta, hogy a járványhelyzet miatt egy-egy alkatrészhez nehezebben jutottak hozzá. Most már a szezonális munkaerő felvétele zajlik: várják a leendő medenceőrök, vízicsúszda-felügyelők és úszómesterek jelentkezését.