Hírek

Telt ház várja a torkoskodókat

2010. február 18., 17:24
A szombathelyi vendéglőkben, ahol meghirdették a Torkos Csütörtököt, telt ház van ma egész nap. A Magyar Turizmus Zrt. évente meghirdetett akciója a farsangi időszak végét, és a böjt kezdetét jelzi: ilyenkor a résztvevő éttermekben féláron lehet fogyasztani az étel- és italkínálatból. Szombathelyen csaknem 20 vendéglátóhelyen torkoskodhatunk.  
Telt ház várja a torkoskodókat

Délutánra még volt néhány szabad hely egyik szombathelyi étteremben, de estére már minden asztal foglalt. Az étterem vezetője szerint a mai nap mégsem a bevételről szól. A városszéli panzió és étterem ügyvezetője szerint a Torkos Csütörtök jó kezdeményezés.

Németh László - üzletvezető, Józsi bácsi Vendéglője :
"Jó visszajelzéseket kapunk, általában szeretik a vendégek és visszatérnek, akiket vendégül látunk."

Persze a lényeg, hogy a vendégek ne csak a számlán álló összegnek örüljenek.

Bátai Olivér
"Mind a kiszolgálás, mind az étel minősége megfelelő volt."

A vendégcsalogatást szinte mindegyik szombathelyi étterem megtette, mégha erőn felüli is volt számukra a vállalás. "Teljes kapacitással dolgozunk, mindenki be van osztva még a tanulók is."

Egy másik étteremben már az ebédidő alatt is telt ház volt. Az ügyvezető igazgató elmondta, náluk sem lehet már estére helyet kapni. Mint ahogy a legtöbb szombathelyi vendéglőben sem. Az 50%-os kedvezmény szerinte nagyon vonzó a vendégeknek.

Rokob Róbert - ügyvezető igazgató, Vadász étterem
„Ilyenkor azok is eljönnek, akik ismerkednek az étteremmel, ki akarják próbálni. De hát ez is a célja."

A néphagyomány szerint Torkos csütörtökön kell, illetve lehet elfogyasztani a farsangi mulatozásból megmaradt ételeket. A 40 napig tartó böjt idején ez az egyetlen alkalom, amikor torkoskodók kiüríthetik a hűtőszekrényt, akár otthon is.