Hírek

Torna Challenge Világkupa Szombathelyen

2019. szeptember 06., 14:50

Berki Krisztiánt, Dévai Boglárkát és Böcögő Dorinát sem láthatja a szombathelyi közönség a hétvégi Torna Challenge Világkupán, ahol 30 ország közel 150 versenyzője lép szőnyegre az Aréna Savariában - jelentették be a csütörtöki sajtótájoztatón.

Torna Challenge Világkupa Szombathelyen

A magyar színeket 4 férfi és 4 női versenyzőnk képviseli majd. A férfiak közül a torna egyik legnagyobb esélyesének a minszki Európa Játékokon nyújton bronzérmet szerző Vecsernyés Dávid számít.

Vecsernyés Dávid - magyar válogatott tornász
"Eljött az izraeli Alexander Shatilov, illetve az Európa-bajnok Oleh Vernyajev, ők lesznek szerintem a legnagyobb ellenfelek nyújtón, de ugye a többieket sem kell leírni, bárki odaérhet a döntőbe, illetve a dobogóra."

Vecsernyés mellett Ryan Sheppard, Tomcsányi Benedek és Mészáros Krisztofer lép szőnyegre, míg a nőknél Sherman Bianka, Székely Zója, Bácskai Csenge és Makra Noémi méretteti meg magát.

Altorjai Sándor - főtitkár, MATSZ
"A világbajnokságra készülünk velük is és egy olyan csapatnak kell összeállni, hogy minden szeren meglegyen az a 3 csúcsminőségű gyakorlat, amivel a női mezőnyben esetleg a 12. helyet meg tudják célozni."

A Torna Világkupa selejtezőit pénteken tartják, a szerenkénti döntőket pedig szombaton és vasárnap a szombathelyi Aréna Savariában.