Hírek

Történelemverseny

2016. április 19., 17:17

Hétvégén zajlott az országos történelemverseny hetedik-nyolcadik osztályos diákok számára megszervezett döntője a Savaria Egyetemi Központban. A hét végén kerül sor a középiskolások Savaria országos történelemversenyének döntőjére.

Történelemverseny

A pénteki megnyitóval megkezdődött a 22. országos történelem tanulmányi verseny. Célja, hogy a tehetséges diákok számára lehetőséget biztosítson egyes történelmi korszakokban való elmélyülésre, képességeik újszerű fejlesztésére.

Bakó Balázs - szervező
"7. 8. évfolyamosok jöttek a versenyre hagyományosan, és az idei évben magyar középkorból kell bizonyítani, hogy elsajátították azokat az ismereteket, amelyek egy kicsit több mint a tananyag. A magyar középkornak is az 1301-1526-ig tartó korszaka, ez évről évre halad előre, tehát van ebben egyfajta folyamatosság."

Az idei évben 4000 diák indult az országos megmérettetésen, közülük került ki az a 24, aki a döntőben számot adhatott tudásáról és felkészültségéről.

Szebeni Dániel - 8. osztályos tanuló
"Tavaly valamivel többet tanultam, mert idén felvételiznem is kellett, és annak kellett jól sikerülnie, de úgy érzem, hogy kellőképpen felkészültem, és remélem hogy a tavalyihoz hasonló helyezést érek el."

A hét végén a középiskolásoké lesz a főszerep, pénteken és szombaton a történelem iránt érdeklődő 9-10. évfolyamos tanulók bizonyíthatnak a Savaria országos történelem tanulmányi verseny döntőjében.