Hírek

Történelmi SZKKA siker

2019. szeptember 16., 13:43

Történelmi győzelmet aratott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia hétvégén az újoncok csatájában a női élvonalbeli kézilabda bajnokság legutóbbi fordulójában. A szombathelyi alakulat és a Szent István SE egyaránt pont nélkül állt eddig a tabellán. A küzdelmes találkozón végül 4 góllal bizonyultak jobbnak a szombathelyiek vendéglátóiknál.

Történelmi SZKKA siker

Mindenki győzelemre készült, aki kilátogatott a Monori találkozóra. Az első gólt az SZKKA szerezte Jovetics révén, megadva ezzel a mérkőzés alaphangját. Szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen a 16. percig, amikor Csire, Virág és Jovetics góljaival 8:11-re elléptek a vendégek a hazaiaktól. A 3 gólos hátrány felébresztette a Szent Isvánt és a hazaiak megkezdték a felzárkózást. Ekkor 5 perces rövidzárlat jellemezte a vasiak játékát, csupán Gorilszka talált a kapuba. 13:14-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A folytatásban ismét meg tudtak lógni a vendégek a Szent Istvántól, ám a 41. percben jött az újabb fordulópont, amikor a hazaiak egyenlítettek: 20:20 volt ekkor az állás. A végletekig kiélezett találkozón Mayer Maja és Mayer Szabina góljaikkal újabb lendületet adtak az SZKKA-nak, ami ki is tartott a derbi végéig. Jovetics és Bandelier pedig az utolsó percekben feltette a szombathelyiek teljesítményére a koronát. A végeredmény: Szent István SE - SZKKA 24:28.

Marosán György - vezetőedző, SZKKA
"Ennek a csapatnak együtt meg kell tanulnia győzni. Akkor, amikor talán kicsit megléphettünk volna és egyértelműbbé tehették volna a mérkőzést, akkor nem sikerült. A Szent István pedig fantasztikus tartásról tett tanúbizonyságot, nagyon szimpatikus, jól felépített csapat, küzdő csapat, úgy gondolom itt hazai pályán komoly ellenfele lesz mindenkinek."

Az SZKKA-nak nemcsak a rutinos, hanem a fiatal játékosai is egyre inkább formába lendülnek.

Csire Fanni - kézilabdázó, SZKKA
"Nagyon örülök neki, hogy sikerült újra gólt szereznem, illetve, küzdős mérkőzés volt, végletekig kiélezett, de sikerült a végjátékban elhoznunk a 2 pontot, úgyhogy nagyon örülök neki."

44 év elteltével mindösszesen 3 fordulót kellett várni a szombathelyiek első élvonalbeli győzelmére. A siker értékét növeli, hogy idegenben tudott felül kerekedni ellenfelén Marosán György csapata.

Pődör Zoltán - elnök, SZKKA
"Bízom benne, hogy egy kicsit ez áttöri a lányoknak az idegességi faktorát, kicsit felszabadultan játszanak, be kellett húznunk ezt a 2 pontot. Megvan, gratulálok a lányoknak, gratulálok a csapatnak, hajrá SZKKA!"

Az SZKKA szombaton 18 órakor vívja meg első élvonalbeli hazai találkozóját az Alba Fehér KC ellen az Aréna Savariában.