Hírek

Története második Divízió I-es bajnoki címét szerezte meg a Szombathely Crushers

2019. július 16., 18:52

A vasiak mellett a döntő másik résztvevője, az Eger is hibátlan mérleggel masírozott a fináléig. A veretlenek csatáját végül meggyőző játékkal, magabiztos fölénnyel 32:0-ra nyerte a Crushers.

Története második Divízió I-es bajnoki címét szerezte meg a Szombathely Crushers

A Crushers az alapszakasz legértékesebb támadójával, Trevin Kain Howarddal, és a legértékesebb védővel, Rozmann Gáborral a soraiban esett neki az Eger Heroes csapatának. Bár először találkoztak egymással a felek, az ismerkedős szakaszt átugorva a szombathelyiek törtek előre lendületesebben, (04:17-) majd többszöri nekifutásra Trevin bevitte az első touchdownt. Időbe telt, mire újra rést talált az egriek a pajzsán a Crushers. (14:09-) A 2. negyedben Baranyai passzolt remekül az előrefutó Bökfi Kornélnak, aki újabb 6 egységet szerzett csapatának. Az extra pont ugyan ezúttal sem jött össze, de a Crushers így is 12:0-ra vezetett már. (22:05-) Pár perccel később egy fieldgóllal, újabb 3 pontot szerezve már 15-tel mentek a hazaiak. (23:51-) A félidő előtt a slusszpoént ismét egy Bökfi touchdown szolgáltatta, akit ezúttal is Baranyai passza talált meg. Az értékesített extra ponttal együtt 22:0-nál vonultak pihenőre a felek. A második félidő sem hozott változást, (30:38-) Bökfi Kornél ezen a napon megállíthatatlannak bizonyult, aki 3. touchdownját jegyezte, és el is döntötte a találkozót. A vége 32:0 lett, esélyt sem adtak a zúzók az egri hősöknek a fináléban.

Balogh Tamás - offensive coordinator, Szombathely Crushers
"Nem számítottunk ilyen könnyű mérkőzésre. Őszintén, én végig izgultam, ilyenkor sosem tudom az eredményeket, úgyhogy abszolút végig stresszelős volt, de nagyon jól teljesített mindenki. A védelem 0-n tartott valakit a döntőben, akik 6:0-val jutottak el oda, ez emberfeletti teljesítmény és az egész csapattól. A támadók pedig sorra tették fel a pontokat, ennél jobb döntőt egyszerűen nem kívánhattam volna."

A tavalyi győzelem után nem váltottak osztályt a zúzók, kérdés, hogy ezúttal tudják-e vállalni.

Májer László - egyesületi elnök, Szombathely Crushers
"Ez attól függ, hogy sikerül-e még több játékost szereznünk a következő szezonra, reméljük, hogy igen, és tényleg tudjuk vállalni a HFL-nek azokat a követelményeit, amit elénk támasztanak."

Bár az egriek elvesztették a döntőt, a mögöttük hagyott eredményekre büszkék lehetnek.

Herke Zsombor - csapatvezető, Eger Heroes
"Igazából a 7:0 tökéletes szezont takar. Jól dolgoztunk, jó volt az offense, jó volt a diffense. Én azt szeretem, hogy az angolnak vannak jó kifejezései ezekre a dolgokra, s it happens, tehát ez megtörténik mindenkivel, mindenkor, bármikor megtörténhet, ez előfordul. A probléma az, hogy nem vittünk 1 pontot se, pedig tudtunk volna."

A döntő legjobb játékosa Billy Hutton lett. A bajnoki trófeát a válogatott szövetségi kapitánya, Grátz Vilmos adta át a szombathelyi egyesület elnökének...

Majd a kupa magasba emelését követően önfeledt ünneplés vette kezdetét az SZSE pályán.