Hírek

Tovább menetel a Hali

2015. augusztus 31., 16:29

Ismét nyert a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapata. A zöld-fehérek  ezúttal Békéscsabány győztek 1:0-ra, és a sikernek köszönhetően feljöttek a tabella második helyére.

Tovább menetel a Hali

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában Békéscsabán lépett pályára a Haladás és a 27. percben Németh Márió remek lövésével szerezte meg a vezetést. Az első félidő hajrájában Thomas Wils növelhette volna a szombathelyiek előnyét, de a jobb oldali kapufát találta el. A hazaiak az 55. percben álltak a legközelebb az egyenlítéshez, ám a fiatal Viczián Ádám megijedt a nagy lehetőségtől.

Zoran Szpisjak- vezetőedző, Békéscsaba
“Viczián Ádám kibújt  a kapussal szemben egy az egyben. Abban a szituációban több volt, de ez az ára a fiatal játékosnak. Rutintalan, aki egy kicsit megíjedt ettől a szituációtól. De ezen kell javítanunk. Ezeket a dolgokat kell jobban megoldanunk.”

A Haladás gárdája végül 1:0 arányban nyerte meg a találkozót. Ez pedig azt jelenti, hogy a csapat  Király Gáborral a kapuban  eddig mind a négy idegenbeli meccsét kapott gól nélkül hozta le.

Király Gábor labdarúgó, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Én azt gondolom, hogy a célunkat elértük, győztünk. Igaz, hogy egy 1:0-ás  győzelem, de én azt gondolom, hogy a védelem stabil volt és egy nagyon szép gólt rúgtunk. Egy távoli lövést. megérdemelten nyertünk a játék alapján is.”

Az újabb győzelemnek köszönhetően már 14 pontja van a Haladásnak, amivel feljött a tabella második helyére. Németh Márióék legközelebb szeptember 12-én Felcsúton lépnek pályára bajnoki mérkőzésen.