MNB - 2
MNB

Hírek

Továbbra is a Swietelsky a Haladás névadó szponzora

2017. április 26., 16:11

Meghosszabbította szerződését névadó szponzorával a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. Az egyezség értelmében a zöld-fehér futballklub idén 300 millió forintot kap a vasúttechnikai cégtől.

Továbbra is a Swietelsky a Haladás névadó szponzora

Szerződéséskötéssel egybekötött sajtótájékoztatót tartottak az Illés Béla Labdarúgó Akadémián, ahol a Haladás élvonalbeli focicsapata hosszabbította meg évvégéig a névadó szponzorával kontraktusát. Az ünnepélyes eseményen részt vett Hende Csaba országgyűlési képviselő, aki maga is nagy szurkolója a vasi együttesnek.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő
“Mindnyájan zöld-fehérben vagyunk, még akkor is, ha nem úgy vagyunk öltözve. Itt mindenki Haladás-szurkoló, még az is, aki életében nem járt meccsen. Ez egy köztudomású tény Szombathelyen.”

A névadó szponzor képviseletében Völgyesi Zsolt Károly írta alá a 300 millió forintról szóló szponzorációs  szerződést. A vasúttechnikával foglalkozó cég nagyon fontosnak tartja a magyar sportélet támogatását.

Völgyesi Zsolt Károly - ügyvezető igazgatő, Swietelsky Vasúttecshnikai Kft.
“Vas megyén belül a Szombathelyi Haladás az, akit mi szeretnénk támogatni. Mindemellett társadalmi szerepvállalásunk kiterjesztésén belül nagyon sok sportágat támogatunk még: asztaliteniszt, teremfocit, kézilabdát, kosárlabdát, sakkot és ovi-focit.”

A Haladás házatáján a támogatási százmillióknak köszönhetően nyugodtan tekinthetnek a jövőbe. Ez legfőképpen a játékoskeret kialakításánálnyilvánulhat majd meg.

Tóth Miklós - ügyvezető, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Nyilván a legfontosabb a biztonság, a kiszámíthatóság. Tudunk új szerződéseket kötni a játékosokkal. Hiszen nagyon fontos ebben a kiélezett bajnokságban, hogy legyenek új igazolások és a régi játékosokat meg tudjuk tartani. Egyre nagyobb a verseny, hiszen csak 12 csapat van.Ez most azt jelenti mindenki számára, hogy a Haladás egy biztonságos, kiszámítható klub.”

A szerződésben szerepel egy kitétel, mely szerint kölcsönös elégedettség esetén a kontraktus újabb egy esztendővel meghosszabbítható. Ennek  alapfeltétele az, hogy a Haladás nem eshet ki az NB I-ből. Viszont ha a zöld-fehér klub kijut a nemzetközi porondra, akkor a szponzorációs összeg még emelkedhet is.