Hírek

Továbbra is hadilábon áll a gólszerzéssel a Szombathelyi Haladás

2020. február 11., 13:11

A zöld-fehérek Szolnokon játszottak kiesési rangadót a labdarúgó NB II 23. fordulójában, és az első tavaszi bajnokihoz hasonlóan nulla-nullás döntetlent értek el.

Továbbra is hadilábon áll a gólszerzéssel a Szombathelyi Haladás

A Haladás a Szeged elleni nulla-nullás döntetlen, a hazai pályán játszó Szolnoki MÁV FC szabadnapos hétvége után várta a tavaszi második fordulót. A találkozó kulcsfontosságú volt a kiesőhelyen álló szombathelyi csapat számára, hiszen egy esetleges győzelemmel két pontra közelítette volna meg a már bennmaradó helyen álló Tisza-partiakat. A Haladásból hiányzott a lábfejsérülést szenvedő Rácz Ferenc, valamint az eltiltott Tóth Barna.

Negyed óráig csak puhalotóztak a csapatok, az első komolyabb lehetőségre 20 percet kellett várni: egy szabadrúgásvariáció után Holdampf beadását Jagodics bólintotta fölé hat méterről. 21:55: Két perccel később ismét Haladás-helyzet, a szolnoki védők hibáját Tóth Gábor használta ki, a csatár egy jó csellel betört a tizenhatoson belülre, de végül győzött a túlerő, szerelték a hazai hátvédek. 23:00: A félidő derekán a Halitól télen távozó Novák Csanád fordult kapura, ám gyengécske kísérlete hűen tükrözte az első félidő színvonalát.

A folytatásban beszorultak a zöld-fehérek, a Szolnok perceken belül több szögletet is elvégzett, de igazi veszélyt egyik sarokrúgás sem rejtett magában. 34:30: A 34. percben a Hali újra eljutott a hazai kapuig: Kiss Bence az alapvonalon szerzett labdát, beívelését Bosnjak készítette le Jancsónak, ám a lövésbe beleléptek a védők. 42:40: Az első félidő hajrájában szép akciót vitt végig a Haladás, Jancsó remek ütemben passzolta be a labdát a szolnoki védővonal mögé, Németh Milán középre adása Kiss Bencét találta meg, a befejezés viszont nem sikerült jól, 46:35: így null-nullal vonultak öltözőbe a csapatok.

A második játékrészben még annyi helyzet sem adódott, mint az első 45 percben. 01:01:03: Ráadásul a játékosok nem csak a játékra koncentráltak: az egymással kakaskodó szolnoki csapatkapitányt és Verpecz Istvánt a társaknak kellett szétválasztaniuk. 01:13:15: A Haladás játszott ugyan mezőnyfölényben, de a kapura szinte teljesen veszélytelen volt. Mátyus János ezért cserékkel próbálta felfrissíteni a csapatát, a 72. percben pályára küldte a háromszoros magyar válogatott csatárt, a korábban az ukrán Dinamo Kijevben is szereplő Farkas Balázst. A Hali támadó játékán azonban a friss igazolás sem tudott lendíteni, 01:24:30: sőt a hajrában a Szolnok állt közelebb a győzelemhez, Kurdics közeli lövése a kapufán csattant.

A Haladás tehát az első tavaszi bajnokihoz hasonlóan ezúttal is nulla-nullát játszott, ezért nem tudott előrelépni a bennmaradásért folyó harcban. Mátyus János legénysége a védekezést ismét megoldotta, de a gólszerzéssel továbbra is hadilábon áll.