MNB - 2
MNB

Hírek

Továbbra is hibátlan a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokságban a Falco együttese

2019. november 18., 15:34

Gasper Okornnak ugyan Perl Zoltánt és Juvonte Reddicet is nélkülöznie kellett hétvégén a Jászberény ellen, a címvédőnek azonban ez sem okozott problémát.

Továbbra is hibátlan a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokságban a Falco együttese

A papírformának megfelelően Falco-fölényt hozott a kezdő negyed első pár perce, azonban egy 6:0-ás szériával a maga javára fordította az állást a Berény és 1 ponttal átvette a vezetést. Ez tiszavirágéletnek tűnt, sőt már meg sem ismétlődött a mérkőzés további részében. (19:07-) Benke Szilárd kosarával 14:18-cal zárult az első etap. A folytatás sem hozott változást, távolodtak a szombathelyiek vendéglátóiktól. 25:38-at mutatott az erdményjelző félidőben.

Fordulást követően már 15 ponttal is vezettek a sárga-feketék, ám ekkor megtört a címvédő lendülete. (56:08-) Reed triplájával és (57:09-) Ruják duplájával 3 pontra jöttek fel a hazaiak, 46:49-es állásról következhetett a végjáték, ami rendkívüli izgalmakat hozott. Vérszemet kapott a Berény, ám egy gondolattal folyamatosan a Falco járt előrébb. Hiába azonban a jászságiak minden erőfeszítése, a szombathelyiek végül 5 ponttal múlták felül a sereghajtót, akik nyolcadszor is vesztesen hagyták el a pályát. A végeredmény: Jászberény - Falco 60:65.

Buzás Bence - kosárlabdázó, JKSE
"Talán mondhatom, hogy most játszottunk a legjobban. Sajnos egyszer sem volt szerencsénk, többször visszajöttünk, sajnos nem sikerült átvenni a vezetést, a Falconál nagyon jó játékosok vannak, mindig helyén volt a kezük, nem remegtek meg, nem tudtuk ezt most kihasználni, de hát megyünk tovább."

A győzelem ellenére Gasper Okorn elégedetlen volt csapata teljesítményével.

Gasper Okorn - vezetőedző, Falco-Vulcano Energia KC
"Ritmustalanul játszottunk, az elmúlt héten zuhanórepülésbe kezdtünk. Azt nem tudom, hogy miért, de le kell ülnünk, meg kell beszélnünk az okokat."

A szombathelyiek legközelebb szerdán lépnek pályára Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen a Brindisi ellen. Hétfő esti Aréna című sportműsorunkban vendégünk lesz Benke Szilárd és Filipovity Márkó, akikkel a Falco jelenlegi helyzetéről beszélgetünk.