Hírek

Önkéntesként mentőzik a polgármester

2010. október 18., 12:40

Nem szakad el a mentőzéstől Szombathely polgármestere a jövőben sem, várhatóan havonta kétszer önkéntesként ül mentőautóba. A hétvégén villámlátogatásra Szombathelyre érkezett az Országos Mentőszolgálat egy hónapja kinevezett főigazgatója. Személyesen gratulált polgármesterré választásához Puskás Tivadarnak, akit regionális orvos-igazgatói pozíciójában eddigi helyettese, dr. Lórántfi Mária vált.


Önkéntesként mentőzik a polgármester

Új munkahelyét, a városházát mutatta meg Puskás Tivadar a mentőszolgálat országos főigazgatójának. A rögtönzött sajtótájékoztatón elhangzott, a jövőben is példa értékű lesz a város és a szolgálat kapcsolata. A polgármester pedig 33 év után is folytatja a mentőzést. Ahogy ideje engedi, várhatóan egy hónapban kétszer lesz kivonuló mentőfőorvos, de ezért a munkáért nem kap pénzt.A mentőszolgálat új főigazgatója, aki eddig a középmagyarországi mentőszervezet vezetője volt, ezután a szombathelyi mentőállomásra ment, hogy személyesen tájékozódjon a szolgálat régiós működéséről, körülményeiről.

Dr. Mártai István - főigazgató, OMSZ
"A Vas megyei csapat motivált, de nem minden mentőállomáson vannak ilyen körülmények, ezért a mentőállomások fejlesztésében gondolkodunk. "

A főigazgató elmondta, hogy a legégetőbb feladat az elöregedő járműpark korszerűsítése. Országosan 247 mentőautó éri el idén a 10 éves kort, ebből 150 cseréjére adtak be igényt. A mentőszolgálat megújítása a cél, ezért megvizsgálják azt is, megfelelő-e a belső szervezeti rend. Mártai István azért is jött Szombathelyre, hogy egyeztesse a feladatokat az új megbízott regionális orvos-igazgatóval.

Dr. Lórántfi Mária -  mb. regionális orvos-igazgató, OMSZ
"A feladat adott. Ezt nem mi és nem én határozom meg. Ezeket végre kell hajtani."

Lórántfi Mária eddig helyettes orvos-igazgatóként dolgozott a nyugat-dunántúli regionális mentőszervezetnél.Puskás Tivadar szakértelmére a továbbiakban is számítanak, tagja lesz ugyanis annak az új országos szervezeti egységnek, amely előkészíti a mentőszolgálat stratégiai döntéseit.